BROTT. Inom loppet av ett dygn har tre nästan identiska misshandelsfall inträffat i Malmö och Lund. Det rör sig om en bil med två främlingar som stannat för att fråga efter vägen. Den ene mannen har räckt fram handen, som för att tacka för hjälpen, men istället greppat tag i offret, varpå bilen åkt iväg.

Conny Andersen, 28 år, hade precis anlänt till Malmö med sin sambo efter en trevlig utekväll i Köpenhamn, när en mörk bil med tonade rutor stannade och bad om en vägbeskrivning. De sa att de var från Oxie och att de inte hittade så bra i Malmö.

När Conny beskrivit vägen, så sträckte mannen på passagerarsidan fram handen för att tacka. Conny tog handen varpå mannen ryckte tag i armen och höll fast den medan bilen åkte iväg.

Först trodde han att det var ett skämt, men i takt med att farten ökade förstod han att det var allvar. Snart orkade han inte springa längre och släpades efter bilen i cirka 100 meter innan han till slut kom loss. Han ramlade i marken, slog i bakhuvudet och bröt ena foten.

Lyckligtvis befann han sig utanför akuten och Conny och hans sambo kunde snabbt tas om hand av sjukhuspersonal.

— Jag hade ohämmade skakningar och var helt i chocktillstånd, säger Conny till Skånska Dagbladet. Han vill nu uppmana andra att vara försiktiga och inte agera godtroget.

Detta var det tredje fallet inom loppet av ett dygn där personer i Lund och Malmö utsatts för nästan identiska brott.

Polisen i Malmö och Lund säger sig ta mycket allvarligt på händelserna. De samarbetar nu för att få tag på gärningsmännen, men vill inte lämna några signalement. Conny Andersen säger dock till Expressen att personerna verkade vara i hans ålder och att de talade svenska.

Brotten rubriceras som grov misshandel och misshandel.

Källor:
Okänd bilist frågar om vägen – sedan släpas offret efter bilen
Tredje fallet av person som släpas bakom bil


  • Publicerad:
    2017-08-11 09:00