INRIKES. Under nästa sommar kommer Falkenbergs kommun att anordna en festival där män är portförbjudna. Detta i någon slags protest mot att det ”handlar enbart om män” när det gäller sexuella ofredanden på festivaler runt om i landet. 

Efter de senaste årens rekordartade ökning när det gäller sexuella ofredanden och våldtäkter på festivaler runt om i Sverige har feministen Emma Knyckare kommit på den ”geniala” idén att anordna en festival fri från män, då det enligt feministisk logik ”enbart handlar om män”.

Kristjan Fannar, som arbetar som destinationsutvecklare på Falkenbergs kommun blev eld och lågor när han hörde talas om detta och kontaktade Knyckare.

— Jag har följt debatten kring Emma Knyckares förslag om en mansfri festival och jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé, säger Fannar.

Fanner ser inget problem med att porta män från festivalen utan ser mer problematiskt på det faktum att festivalen kan komma nekas tillstånd om den bedöms vara diskriminerande och passar samtidigt på att jämföra ett förbud mot män med att lyfta upp tjejvasan och tjejmilen där endast kvinnor får delta.

Källa:
Falkenberg vill ha den mansfria festivalen


  • Publicerad:
    2017-08-01 23:30