INRIKES. Under nästa sommar planeras en mansfri musikfestival där endast kvinnor är välkomna som en reaktion på alla sexualbrott på festivaler runt om i landet. Arrangören meddelar dock att vissa ”män” tillåts, då även ”transor och icke-binära” är välkomna.

Efter otaliga anmälningar om sexualbrott på festivaler runt om i landet varje sommar vill nu feministen tillika ”komikern” Emma Knyckare försöka skapa en frizon för landets festivalsugna kvinnor. Hon planerar att under nästa sommar erbjuda kvinnor en helt mansfri musikfestival, däremot så meddelar hon samtidigt att så kallade transor och icke-binära är välkomna.

Knyckare säger vidare att det är allmänheten som ska stå för kostnaden och att de nu lägger in en så kallad kickstarter, där finansieringen ska komma från så kallad crowdfunding. Målet är att få in en halv miljon kronor i bidrag för att festivalen ska kunna bli verklighet. Hon nämner även att beroende på hur mycket pengar man skänker kan man bli belönad, där den högsta belöningen är ”total och evig kärlek”.

Emma Knyckares feministiska visdom ska få människor att skänka pengar till mansfri festival.

För att locka bidragsgivare att donera lovar hon att festivalbesökarna kan bereda sig på en ”asgrym, råfet musikfestival med hundra procent kvinnliga artister”. Festivalen planeras att pågå under två dagar, någonstans i Sverige och kommer att gå under namnet ”Statement festival”.

Det återstår nu att se hur många nya ”transor” och ”icke-binära” personer som ”kommer ut” lagom till när festivalen packad med potentiella brottsoffer inleds. Det är dessutom oklart huruvida festivalarrangörerna ska kunna avgöra vem som talar sanning och inte, utan att ”kränka eller diskriminera” någon.

Källa:
”Det handlar om en frizon” Därför startar Emma en mansfri festival


  • Publicerad:
    2017-09-09 16:30