INSÄNDARE. Det finns många fördomar kring Nordiska motståndsrörelsen. Här berättar en kvinnlig nybliven partimedlem i näste 6 om hur hon gått från nyfikenhet till att vilja bli medlem trots de starka krafter inklusive feminismen som försöker splittra nordiska män och kvinnor. 

Allt fler kvinnor söker sig till nationalsocialismen och Nordiska motståndsrörelsen. I denna artikel skriver en nybliven kvinnlig partimedlem om hennes resa.

Det finns verklighetsberättelser och det finns sagor. Utöver dessa två finns skräckhistorier. Mainstreammedia är expert på att framförallt förmedla de två sistnämnda och många köper dessa rakt av utan att ens ifrågasätta sanningshalten.

Orsakerna till detta är många såklart. De flesta psykologiska. Även jag lät mig till viss del påverkas under en tid när jag nyfiket närmade mig nationalsocialismen, men med tiden och med bredare kunskap kring hur media fungerar så började jag förstå hur allt hängde ihop.

Jag utbildade mig inom media. Det var en nystartad utbildning och barnsjukdomarna var många. Vissa kurser var urusla, andra riktigt bra. Det jag minns särskilt var dock föreläsningen med representanten från tidningarna som sa rakt ut som det var; media inklusive nöjesindustrin ägs och kontrolleras av några få aktörer och alla andra tvingas dansa runt det pyntade trädet. Självklara fakta så här med ytterligare kunskap på hand men ändå lite chockerande för mig just där och då.

Nu är vi ju alla födda till att tänka själva. Jag forskade vidare och började snart se samband, förruttnelseprocesser inom också andra delar av samhället och insåg att de flesta sanningar och historier jag matats med sedan födseln inte riktigt hängde ihop.

När jag bestämde mig för att ta kontakt med Nordiska motståndsrörelsen var jag ganska säker på vad jag själv tyckte gällande just nationalsocialismen, men hur var det nu egentligen med alla dessa, enligt media, fruktansvärda nationalsocialister?

LÄS ÄVEN: Nationalsocialismen är

Jag fyllde i ett formulär, ansökte om att bli medlem och den del av hjärnan som hjärntvättats sedan födseln skrek rakt ut i protest. Lyckligtvis är den väldigt liten och kunde snabbt överröstas av mitt inre förnuft. Så endera dagen blev jag plötsligt uppringd av en trevlig man som ville berätta mer.

En fanatiker är farlig. En fanatiker är enligt min definition en person som nått en inre övertygelse som strider mot naturens lagar. Det här var något annat. Detta var en person som inte behövde sälja in några argument, bara vara sig själv och lita på att budskapet är stort nog i sig själv. Det vill säga; så nära sanningen och naturlagarna som möjligt.

Vi enades om tid och plats för ett personligt möte och någon vecka senare befann jag mig i en bil på väg mot okänd plats tillsammans med två okända män. Det slog mig faktiskt inte förrän efteråt att jag inte ens för en sekund kände mig orolig eller otrygg. Det kanske låter banalt, men var annars kan en svensk kvinna känna sig som mest trygg om inte bland patriotiska svenska män?

Det första mötet förstärkte intrycket av en sund organisation och några veckor senare befann jag mig på ett heldagsmöte anordnat av Näste 6 där Skellefteå kommuns landsbygd dagen till ära bjöd på ett vackert väder och många trevliga, personliga möten med likasinnade. Åldersspannet gällande deltagarna sträckte sig över flera generationer, maten var väldigt god och utsikten över ängarna fångade in den känsla av närhet och sammanhang som vi människor behöver för att må bra.

Det bara kändes rätt, naturligt och enkelt. Lite som att ”komma hem” för att använda en gammal klyscha.

Utöver det sociala umgänget var behållningarna många också vad gällde möjligheten att lära sig något nytt. Nästeschef Robert Eklund höll en intressant genomgång av de nio punkterna i partiprogrammet. Simon Holmqvist genomförde senare en presentation där han ytterligare förklarade budskapet bakom organisationens val av flagga – varför man inte använder sig av den svenska flaggan i den nordiska kampen men heller inte föraktar den. Jag tror att alla som deltog i mötet gick därifrån med noll frågetecken vad gäller just den frågan vilket styrktes av de varma applåder som följde på framförandet.

Skribenten deltog på Näste 6:s första nästesdag. En mer utförlig rapport från denna kommer att publiceras på Nordfront längre fram.

Senare samma dags kväll satt jag i baksätet på en bil på väg hem mot Piteå igen. Solen sken fortfarande och vi spelade musik på hög volym. Paret i framsätet som låtit mig, som egentligen total främling, åka med både fram och tillbaka utstrålade en sådan uppriktig och naturlig kärlek till varandra och andra att mitt hopp om framtiden fick sig en ordentlig boost. I folkgemenskapens tecken var jag ingen främling, i folkgemenskapens tecken var vi systrar och bröder och de var ett par som klarar av allt det här med kärlek mellan man och kvinna helt utan inblandning av feministiska ideologier.

LYSSNA ÄVEN: Paulina Forslunds tal på 1 maj

Därför vill jag avrunda med att säga att feminismen som den ser ut idag inte för någonting gott med sig. Det är en rörelse som har ett enda syfte och det är att splittra män och kvinnor, skapa hat och misstro och i och med detta urholka folkgemenskapen; detta så värdeladdade och vackra ord.

Jag har precis gått in genom portarna och blivit medlem. Jag har mött äkta människor och fått uppleva en fantastisk gemenskap. Här finns människor med framtidstro och en sund känsla för vad som är rätt och fel.

Detta var min verklighetsberättelse som inte äger några spår av vare sig saga eller skräckhistoria. Jag hoppas på fler framtida väninnor inom rörelsen. Vi är många nu, vi blir allt fler och varenda en av oss är välkomna och beskyddade på riktigt.

/Marita

Vill du också vara med och bygga upp en sund folkgemenskap och kämpa för vårt folks överlevnad och framtid? Tveka inte att ansöka om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen redan idag!


  • Publicerad:
    2017-06-13 20:00