INRIKES. I gangsterrapparen Z.E:s senaste musikvideo hånas svenskt rättsväsende. Videon är inspelad i Södertörns tingsrätt, som gett sitt tillstånd till inspelningen i deras lokaler, med kända advokater som statister.

Södertörns tingsrätt lät den dömde Z.E håna svenskt rättsväsende. Kända advokater spelade med i musikvideon. Skärmbilder.

Det svenska rättsväsendet hånas i en musikvideo av den dömde rapparen Z.E, Jozef Wojciechowicze. Hans senaste musikvideo, ”Superstar”, är inspelad i en svensk rättssal där rapparen promenerar omkring på podiet med en svensk lagbok i handen. Omkring sitter rättens ordförande, nämndemän, protokollförare med flera, till synes helt handlingsförlamade.

Wojciechowicz som är uppvuxen i Tensta i Stockholm är tidigare dömd för bland annat grov stöld och narkotikabrott. Han har i en intervju uppgett att han brukade se sig som livsstilskriminell. Hans musikvideor är fyllda av våldsromantik där rasfrämlingar poserar med rånarluvor, skjutvapen och droger.

Ett utdrag från texten till hans hit ”Positiv”:

Svensk lag, det är inte något jag föredrar
Musik är kamouflage, kolla mitt bagage
Svårt att bryta barriären, råna guldaffären eller hiphopkarriären
Min vänstra hand, den har pennan – högra har geväret

Musikvideon spelades in på Södertörns tingsrätt som gett sitt tillstånd till inspelningen i deras lokaler. Enligt uppgifter så ska det ha varit advokater från advokatfirmorna Bastling & Partners, Olsson Lilja Advokater och BLOCK som agerade statister i videon.

Advokaterna anmäldes till advokatsamfundets disciplinnämnd som kom fram till att de inte brutit mot god advokatsed.

Upprörda röster har höjts på sociala medier över den svenska flatheten.

Här ett utdrag från Daria Ljun på Facebook:

Hur kan svenska advokater supporta detta att en rappare beter sig så i en svensk rättssal? Dom borde skämmas. I andra länder hade detta inte tillåtits. Speciellt inte när rapparen är känd för sitt kriminella liv och glorifierar våldet och sjunger att polisen är [grisar]. Det är vidrigt. Det är sinnesjukt. Och givetvis så anser ungdomarna det är roligt och svenska och invandrare som röstar på vänstern uppskattar säkert sådana videos. Namnen och bilder på dessa advokater borde publiceras. Tror ni detta hade accepteras i Mellanöstern? Knappast. Videon är avskyvärd. Man blir förbannad. Man känner en uppgivenhet. Det värsta är att det är riktiga advokater och svenskar som anser detta är fullkomligt normalt. Man vet inte vad man ska säga. Han är en av Sveriges största rappare. Polisen säger ingenting eftersom dom är bundna av PK maffian. Man tror inte det är sant. Det blir bara värre och värre. Allting är tillåtet. Men om svenska pensionärer skriver sanningen om islam eller invandringen då kommer polisen och ringer på dörren. Men att håna svenska rättsväsendet är fullt acceptabelt. Äckligt.

Källor:
Rapparen Z.E har suttit inne – spelar in nya videon i tingsrätten
Dömd rappare spelade in musikvideo i rättssal


  • Publicerad:
    2020-03-07 11:30