ALMEDALEN. Feministiskt initiativs afrikanska partiledare Victoria Kawesa uppmanar nu att alla riksdagspartier ska bojkotta Almedalsveckan i Visby.

Victoria Kawesa.

Nordfront har tidigare skrivit om att partiet Feministiskt initiativ kommer att bojkotta årets upplaga av Almedalsveckan på grund av rädsla för vad de kallar rasister och nazister.

Nu uppmanar även partiets ena partiledare Victoria Kawesa, att alla andra riksdagspartier ska följa deras bojkott av Almedalen.

—  Det är en skam att de etablerade partierna minglar med nazisterna i stället för att sätta press på polisen, säger Kawesa.

Under ett tal på politikerveckan i Järva under lördagskvällen vidareutvecklade Kawesa FI:s ställningstagande att bojkotta Almedalen:

— De säger på sin hemsida att de vill döda statsministern och alla oss som inte har vitt blod. Det är den här gruppen man skyddar och ger plats åt i Almedalen, säger Kawesa.

Sedan fortsätter hon och beklagar sig över att Almedalen är ett alldeles för vitt arrangemang som inte är till för det ”nya proletariatet”:

— Jag har fått höra att bojkott inte är en effektiv metod. Men en sak ska man ha klart för sig och det är att Almedalen redan är ett vitt medelklassarrangemang. Det är inte alla som har råd att ta sig till Almedalen.

Kawesa kommer sedan med rena ”fake-news” och påstår att medlemmar ur Svenskarnas parti var på plats i Almedalen under förra året och hotade henne när hon deltog i en direktsändning med SR:

— Det kom in 5-6 killar med tröjor där det stod Svenskarnas parti. De satt sedan längst fram och fotograferade, filmade och hotade mig under livesändningen.

Svenskarnas parti lade dock ned sin verksamhet den 10 maj 2015. Senast de deltog i Almedalen var sommaren 2014.

Källa:
FI uppmanar övriga partier att bojkotta Almedalen


  • Publicerad:
    2017-06-11 14:45