DEMOKRATI. Efter att Nordiska motståndsrörelsen ansökt om tillstånd att hålla torgmöte under Almedalsveckan har ett antal ”demokrater” gripits av panik och kräver nu åsiktsförbud.

Ledningen för Feministiskt initiativ.

Under fredagen gick ett antal medier ut med att Nordiska motståndsrörelsen ansökt om tillstånd för att närvara och hålla tal under politiker-evenemanget Almedalsveckan. Syftet med närvaron är att sprida organisationens politik och budskap.

Nu vill ett antal så kallade ”demokrater” stoppa Motståndsrörelsens närvaro under Almedalsveckan, detta med hänvisning till demokrati och mänskliga rättigheter. De mest högljudda förbudsivrarna verkar vara diakonen Marie Larsson och Feministiskt initiativs partiledning.

Larssons resonemang går ut på att nationalsocialistiska medborgare ska nekas tillgång till offentliga arenor, eftersom nationalsocialister och Motståndsrörelsen inte står för kulturmarxism. Feministernas tankegångar är likartade, då de menar att det inte är en mänsklig rättighet att få uttrycka politiskt inkorrekta åsikter. Även P4 Gotland verkar ansluta sig till dessa tankebanor då de inkluderat Almedalsveckans mailadress i sin artikel.

Källor:
Håll Almedalsveckan fri från rasism och nazism
Fler vill stoppa nazister i Almedalen


  • Publicerad:
    2017-04-23 20:00