POLITIK. Statsminister Stefan Löfven kommer inte medverka under årets upplaga av politikerjippot i Almedalen. Eftersom han är bekymrad över att tilltron till den så kallade demokratin minskar och att “extremismen” växer vill han istället tala politik med vanligt folk under sommaren.

Under den gångna veckan har statsminister Stefan Löfven befunnit sig på en Sverigeturné där han besökt mindre orter på landsbygden för att försöka komma tillrätta med “populismen” och politikerföraktet.

Löfven fortsätter nu på samma spår och har meddelat att han tänker ställa in sin medverkan på årets upplaga av Almedalen. Istället tänker Löfven åka ut på en liknande turné han just avslutat, för att möta folk som aldrig skulle besöka ett jippo som Almedalen. Löfven förklarar sitt beslut på följande sätt:

Därför kommer jag göra något annat i år. Jag tänker ägna hela Almedalsveckan åt att träffa folk som kanske aldrig skulle besöka en politikervecka, men likväl borde få sina röster hörda i politiken. Jag vill besöka arbetslösa som söker jobb, pensionärer som har svårt att få vardagen att gå ihop, och de som arbetar hårt när så många andra av oss har ledigt. Det är dags att fler viljor från förorter och bruksorter, landsbygd och skärgård, får ta större plats i svensk politik.

Löfven fortsätter med att säga:

I en tid då tilltron till demokratin minskar och extremismen växer måste arbetarrörelsen gå tillbaka till sina rötter, och alltid finnas i folks vardag.

Finansminister Magdalena Andersson kommer att ersätta Löfven på plats i Almedalen och hålla tal under Socialdemokraternas dag.

Källa:
Därför ratar Stefan Löfven Almedalen


  • Publicerad:
    2017-02-10 16:20