POLITIK. Statsminister Stefan Löfven kommer bege sig ut på en Sverigeturné under den kommande veckan. Ett antal orter som vanligtvis hamnar i skymundan på främst landsbygden kommer att besökas för att motverka “populistiska” krafter.

Stefan Löfven ska ut och ”läxa upp” svenska folket.

Under måndagen inleder statsminister Stefan Löfven sin Sverigeturné med att besöka Lessebo i Småland för att möta folket på landsbygden och för att försöka överbrygga det stora glapp som finns mellan det svenska folket och politikerna.

–Både brexit och Trump-valet är väldigt tydliga illustrationer av vad som kan hända. Om man känner att politikerna inte hör oss, journalisterna skildrar inte våra utmaningar – då är det sista man har att ta till sin röst, säger Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi på Jönköping International Business School.

Löfven har sedan han tillträdde gjort sig känd för att på samma sätt som sin föregångare Fredrik Reinfeldt, öppet visa sitt förakt mot det svenska folket. Med denna turné försöker Löfven att bygga upp ett förtroende hos svenska väljare igen. Stort fokus kommer att läggas på att motverka vad man kallar populistiska krafter under resans gång.

Källa:
Nu börjar Löfvens kamp om det glömda Sverige


  • Publicerad:
    2017-02-05 16:45