INRIKES. Snart drar regeringen ut på en landsomfattande turné för att lyssna på folket och undersöka hur opinionen ser ut i landet. Nu kan du ta tillfället i akt att visa ditt motstånd mot regeringens folkutbyte.

Kan man inte svetsa får man bli statsminister istället.

Kan man inte svetsa får man bli statsminister istället.

Regeringen med statsminister Stefan Löfvén i spetsen inleder snart sin turné över hela Sverige där man menar att man ska lyssna på den folkliga opinionen. Bakgrunden till turnén sägs vara att hela etablissemanget i Europa chockats över att Donald Trump kunde väljas till president och att britterna valde att lämna den Europeiska unionen.

— Det här har väckt många frågor, inte bara i Sverige. Det diskuteras överallt, det märker jag inte minst när jag träffar kollegor ute i Europa. Gör vi rätt saker? Det är jättebra att de frågorna ställs nu, säger Sven-Erik Bucht, Socialdemokraternas landsbygdsminister.

Bucht väljer själv att tjuvstarta turnén genom att besöka landets minsta kommun, Bjurholm. Han ska sedan fortsätta till Umeå och Vännäs.

— Det går inte att sticka under stolen med att brexit var en röst mot ett väletablerat London och att det som hände i USA var en röst emot etablissemanget i Washington. Jag själv har aldrig tillhört något etablissemang så jag vill inte vara en sådan som inte förstår vad människor tycker och tänker ute i landet, därför vill jag vara ute och träffa folk, fortsätter Bucht.

Under nästa vecka kommer Stefan Löfvén att besöka flera kommuner i Kronoberg där han ska besöka företag och hålla tal på öppna möten. Enligt statsministern är det viktigt att man syns bland landets befolkning för att motverka vad man menar är en växande populism. För att kunna göra detta måste man även skapa framtidstro hos befolkningen menar man.

— Hopplöshet, brist på kontroll och ökade klyftor tror jag skapar en grogrund för höger­populism. Nu gäller det att visa att det är politiken, demokratin, som är svaret. Att vi gör saker tillsammans, bygger och investerar, det är då vi kan förändra vardagen, säger Löfvén.

Vilka orter som statsministern kommer att besöka ska offentliggöras inom kort uppger regeringskansliet.

Källa:

Löfvens regering ger sig ut på Sverigeresa


  • Publicerad:
    2017-01-31 20:30