POLITIK. Mitt under statsministerns öppnande av riksmötet valde en av Socialdemokraternas egna ledamöter att leta efter Pokémon. Nu känner hon sig förnärmad över uppståndelsen.

Monica_Green

Under tisdagen öppnade Statsminister Stefan Löfvén riksmötet som markerar början på det politiska året. Under talet, där statsministern talade om samhälleliga utmaningar valde partikollegan, 56-åriga Monica Green, att spela Pokémon Go istället. Hon hade hittat en Pokémon bakom prins Daniel och valde sedan att posta ett inlägg om jakten på sin Twitter.

— Jag tyckte mest att det var en kul grej, säger Green, som fångade en Pokémon kallad Psyduck under tiden som statsministern talade.

Tilltaget har kritiserats och media har hört av sig och varit intresserade av händelsen. Green känner sig dock förnärmad över uppståndelsen och menar att hon kan göra två saker samtidigt.

— Det finns kanske de som blir provocerade och som tycker att man bara ska lyssna på den som talar. Men det finns de som klarar av att tugga tuggummi och gå samtidigt, att hålla flera bollar i luften, och jag är en av dem, säger hon.

Flera Twittrare menar dock att Green uppvisar ”Brist på arbetsmoral” och ”Att riksdagen är en stor lekstuga visste vi sedan innan”. Journalisten Emanuel Karlsten satte det i ett annat perspektiv och skrev att ”Om riksdagsledamot gör det här under en regeringsförklaring kan vi nog aldrig mer klaga på barn med mobiler i skolan”.

Källa:
Hon fångade pokémon – under Löfvens tal


  • Publicerad:
    2016-09-13 20:35