ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Rapporter om det nya succéspelet Pokemon Go gör gällande att CIA ligger bakom spelet. 

pokemon-go-2

Har du under de senaste veckorna stött på människor som uppträder besynnerligt och flackande vandrar omkring stirrandes in i en smartphone i ett närmast psykotiskt zombieliknande tillstånd? Då är oddsen stora för att du mött en av de många miljoner som anammat den senaste flugan Pokemon Go. Smartphonespelet Pokemon Go släpptes på marknaden den 6 juli och har därefter attraherat en enorm skara följare och spelare. Succén för spelet har med hjälp av sociala medier blivit närmast viral och har laddats ned och installerats av tiotals miljoner människor runtom i världen.

Spelet går ut på att ”spelarna” med hjälp av den smarta telefonens GPS och kamera letar rätt på ”pokemons” med hjälp av kartor från Google Earth. Från tillverkarens håll menar man att spelet ”förbättrar den psykiska och fysiska hälsan hos spelare som lider av depression och social ångest”. Depression och social ångest drabbar många människor idag just på grund av bland annat spelberoende, att då uppmana människor som lider av den problematiken att grotta ned sig i ännu ett spel är ungefär som att börja sälja spritflaskor med inbyggda motionsredskap till alkoholister, för då får de ju lite motion innan de super ned sig.

Spelet har redan hunnit få kritik av bland annat judiska organisationer som uttrycker sin vrede över att spelet har lett spelare till judiskhetens allra heligaste platser såsom det amerikanska förintelsemuseet i Arlington. Vi har också kunnat se att kriminella använder sig av spelet för att hitta potentiella offer att exempelvis råna. En mängd människor har också fått se horder av spelare försöka ta sig på sina tomter och till och med ibland in i deras hus. En man i Gällivare som har fått en av spelets figurer placerad i sin hall under ett flertal nätter blivit störd av spelare som strukit runt hans hus och till och med försökt ta sig in i jakten på ”värdefulla” figurer i spelet.

Nu kommer även rapporter om att spelet och företaget bakom spelet Niantic Inc har kopplingar till den amerikanska spionorganisationen CIA. Grundaren till företaget John Hanke har under det tidiga 2000-talet erhållit ekonomiskt stöd från det av CIA kontrollerade Q-Tel, som fungerar som organisationens riskkapitalbolag. Q-Tel investerar pengar i projekt och företag som man anser kommer att gynna det amerikanska underrättelseväsendet, man har investerat i projekt så som; Keyhole, Palantir Technologies och InnoCentive. Att CIA har intresse i mjukvara som Pokemon Go säger sig självt, då man genom de mycket invasiva tillstånd spelet kräver för att fungera däribland kamera, GPS och din kontaktbok. Utöver detta så kan CIA få en myriad av kameraflöden från alla användare. Är man lite finurliga så placerar man ut pokemons på ställen man vill ha bilder från.

pokemon-go.

Vissa källor pratar också om att spelet inte kommer att få någon lansering i Ryssland, där säkerhetstjänsten har varnat för spelets omfattande ”privatlivsfientliga” funktioner. Man säger att de personer som spelar spelet också kommer att fungera som ofrivilliga underrättelseinhämtare för den amerikanska spionorganisationen.

Så har du hoppat på tåget med det virala succéspelet gör du nog klokast i att skyndsamt avinstallera spelet och istället göra något vettigare av ditt liv, exempelvis engagera dig i Motståndsrörelsen och därigenom bekämpa det globala övervakningssystemet istället för vara en del av det. Eller kanske utnyttja det faktum att många människor söker sig till diverse platser och på dessa platser sätta upp lämplig propaganda, företrädesvis inköpt från Nordfont förlag.


  • Publicerad:
    2016-07-20 13:16