IDIOTI. Efter att det har rapporterats om flera olyckor och olämpligt beteende förknippat med trafikfara kopplat till det nya spelet Pokémon Go, kräver nu Trafikverket att flera platser spärras mot spelet.

pokemon-go-2

Nordfront har tidigare publicerat en artikel och rapporterat om olycksfall kopplat till det nya spelet Pokémon Go. I spelet kan du hitta figurer och tillbehör till dessa i den verkliga världen genom att titta i din telefon. Det hela har fått stor spridning i hela världen och gett upphov till såväl personskador som olämpligt beteende förknippat med trafikfara, detta då spelarna går omkring som zombier och tittar ner i sina telefoner istället för att vara uppmärksamma på vad som sker omkring dem.

På sjukhusen i Göteborg och Halland har man märkt att det börjar komma in människor till akuten med diverse skador kopplade till spelandet. Det förefaller som att handfrakturer är extra vanligt förekommande bland Pokémonspelare.

– Vi frågade oss faktiskt hur vi ska koda de här skadorna. Det var väl på ett lite mer humoristiskt sätt, men det var innan det faktiskt kom in skador. Nu är det inte så kul längre, säger Lovisa Olsson som är läkarsekreterare i Göteborg.

Trafikverket reagerar kraftigt på Pokémonfenomenet samt de personskador och den trafikfara som uppstår i spelets kölvatten. Myndigheten kräver nu en begränsning i form av spärrar mot så kallade pokéstop på områden kring exempelvis järnvägar och motorvägar. I måndags skickades ett kravmejl till utvecklarna bakom Pokémon Go där man av säkerhetsskäl avser att ”påpeka livsfaran med att ha med så kallade pokéstop och tankningsställen kring järnvägar och motorvägar”.

Källa: 
Trafikverket vill spärra flera platser i Pokémon Go
Pokémonskador börjar droppa in på akuten


  • Publicerad:
    2016-07-28 23:00