Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Motstånd mot ”utsläppskameror” i London

Gruppen bakom kallar sig Blade Runners Lovar att ta ner varje kamera ”oavsett vad som händer”.

Regeringen vill tillåta avlyssning utan misstanke

Hemlig kameraövervakning bland förslagen En av myndigheterna som är tänkta att få tillstånd för övervakningen är skamfilade Säkerhetspolisen.

Övervakning genrebild.

Finland inför coronapass

Medicinsk apartheid införs i Finland Vaccinpass krävs vid midnatt.

EU vill införa massövervakning under svepskälet att de vill fånga pedofiler

EU. Medborgarna i EU:s digitala kommunikation skall scannas för suspekt material. Argumentet för denna massövervakning är att EU vill fånga in pedofiler men de automatiska scanningarna är fel 90 procent av gångerna i Belgien.

Hundratusentals övervakningskameror hackade

IT. Över 150 000 övervakningskameror tillverkade av företaget Verkada ska ha tagits över av en hackergrupp. Kamerorna ska ha funnits bland annat i fängelser, på sjukhus och i en Teslafabrik.

EU nära ett förbud mot krypterad kommunikation – vill övervaka medborgarnas privata samtal

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. EU kan vara på väg att helt förbjuda krypterad kommunikation. I österrikisk media berättas nu om ett nästan färdigställt förslag i avsikt att få bort appar som Signal och Whatsapp.

Moderaterna vill bredda FRA:s övervakning – ska utökas till datatrafik inom landet

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Moderaterna vill nu utvidga FRA-lagen så att signalspaning ska kunna bedrivas även om båda parter befinner sig i Sverige. Detta på grund av ”ökat terrorhot” och ett ”försämrat säkerhetspolitiskt läge”.

Microsoft vill koppla upp människor digitalt genom ”smarta tatueringar”

MASSÖVERVAKNING. En teknik för att låta människor koppla upp sig digitalt via sin tatuering håller på att tas fram av Microsoft. Nu visar företaget upp projektet som kallas ”Smart Tattoos” (smarta tatueringar).

Polisen installerar 150 nya kameror med möjlighet till ansiktsigenkänning

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Utöver de runt 300 fasta övervakningskameror som redan finns i landet kommer polisen under år 2020 att installera ytterligare 150 kameror. Kamerorna kommer att kunna användas i ett system för ansiktsigenkänning och automatisk bildanalys, där en person automatiskt kan följas och kartläggas.

Damberg vill avlyssna krypterade telefoner och förbjuda kontantkort

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Nu vill regeringen genomföra ytterligare inskränkning av svenska folkets frihet. Man uppger att det är för att få bukt med den brutala kriminalitet som uppstått i spåren av den ohämmade massinvandringen, men lagarna kommer även att omfatta allmänheten.

Nytt steg på vägen mot totalkontrollerat internet: fler Google-tjänster öppnas med fingeravtryck

TEKNIK. Nu kommer möjligheten att logga in på sina Google-konton genom fingeravtrycksavläsning – istället för att skriva in ett lösenord – i webbläsaren Chrome för mobilanvändare med Android 7 eller senare.

Regeringsförslag framlagt om kameraövervakning utan tillstånd i kollektivtrafiken

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Nu ska alla tunnelbanevagnar i Stockholm övervakas med livekameror samtidigt som ett regeringsförslag öppnar för att kollektivtrafiken i hela Sverige ska slippa tillståndsplikten för kameraövervakning.

Uppsalaforskare lanserar ny metod att åsiktsregistrera medborgare

YTTRANDEFRIHET. Forskare vid universitetet har utarbetat en ny metod för att upptäcka och registrera politikerförakt hos medborgarna på automatisk väg.

Israeliskt åsiktsregister fryses efter kritik

ISRAEL. Domstolsmyndigheten i Israel har avslöjats med att upprätthålla åsiktsregister över medborgare som på sociala medier kritiserar jurister och domare. Efter avslöjandet ska registret ”läggas på is”, men inte raderas.

Folkförrädaren Erik Nord vill filma all trafik i Göteborg

1984. Polischefen för Storgöteborg, Erik Nord, har en ny orwelliansk våt dröm: att kunna övervaka alla bilar i Göteborg.

Facebook registrerar användares politiska åsikter

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Den judeägda it-jätten Facebook finslipar sin kartläggning av de 1,7 miljarder människor som registrerat sig som användare hos det ”sociala” mediet.

Iran förbjuder Pokémon GO

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Den iranska internetsäkerhetsmyndigheten förbjöd nyligen trendspelet Pokémon GO att spelas inom landets gränser. Trendspelet Pokémon GO fortsätter att locka människor runt om i världen. Man beräknar att spelet har laddats ned över 100 miljoner gånger och omsätter 10 miljoner dollar per dag. Säkerhetstjänster och polismyndigheter i en rad länder har varnat för riskerna som […]

Efter skador och trafikfara – nu kräver Trafikverket spärrar mot Pokémon Go

IDIOTI. Efter att det har rapporterats om flera olyckor och olämpligt beteende förknippat med trafikfara kopplat till det nya spelet Pokémon Go, kräver nu Trafikverket att flera platser spärras mot spelet. Nordfront har tidigare publicerat en artikel och rapporterat om olycksfall kopplat till det nya spelet Pokémon Go. I spelet kan du hitta figurer och […]

Pokemon Go – underrättelseoperation från CIA?

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Rapporter om det nya succéspelet Pokemon Go gör gällande att CIA ligger bakom spelet.

Polisen ökar sin hemliga övervakning

SVERIGE. Polismyndigheterna ökar sin hemliga övervakning genom dolda mikrofoner och kameror. Fortfarande är det dock övervakning av elektronisk kommunikation som är vanligast.

IT-krönika: Android-buggar, NSA och spionerande antivirusvirusprogram

KRÖNIKA. I denna IT-krönika avhandlas buggar i Android, NSA och spionerande antivirusprogram.

Edward Snowden skaffar Twitter

INTERNET. Visselblåsaren Edward Snowden, som avslöjade amerikanska NSA:s omfattande övervakning av hela världen, har skaffat Twitter. Det enda kontot han följer uppges vara just hans gamla arbetsgivare NSA.