ALMEDALEN. Nu väljer även V-toppen och riksdagsledamoten Rossana Dinamarca att bojkotta Almedalen på grund av Nordiska motståndsrörelsens närvaro.

Rossana Dinamarca

Att Nordiska motståndsrörelsen politiska inflytande är tillräckligt stort redan nu har medier och politiker visat med allehanda utspel efter att det blev känt att organisationen kommer att närvara på Almedalen.

Efter att Feministiskt initiativ och flera andra vänsterextrema nätverk gått ut och bojkottat Almedalen, samtidigt som RFSL fått flytta sin prideparad och ställer in aktiviteter i protest mot Motståndsrörelsen, fortsätter nu etablissemangets cirkus. Nu går även Rossana Dinamarca ut och lovar att hon inte kommer.

Enligt den vänsterpartistiske riksdagsledamoten beror detta på att Motståndsrörelsen är en ”terrororganisation”.

– Hade det varit lika tyst om IS eller al-Qaida fått tillstånd? säger hon till Aftonbladet och menar även att det är konstigt att det råder totalförbud av fordon på området efter det mångkulturella terrordådet på Drottninggatan.

– Då kanske man inte skulle ha bjudit in terrororganisationen Nordiska motståndsrörelsen. Jag tror inte de förstår allvaret i detta, säger hon

Dinamarca menar vidare att Region Gotland, som hon tror är den instans som utfärdar polistillstånd, har ”tappat det helt och hållet”.

Vänsterpartiet har överklagat polisens beslut att säkerställa Motståndsrörelsens mötesfrihet, men Dinamarca säger att hon inte vill vänta. Enligt Dinamarca finns det fler som tänker som henne i partiet.

Källa:
V-toppen bojkottar Almedalen: ”Har tappat det”


  • Publicerad:
    2017-06-17 00:30