Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Gudrun Schyman vägrar “dricka Ramlösa med nazister” – vill istället förbjuda oppositionen

Av Redaktionen, 2017-06-27
redaktionen@nordfront.se

ALMEDALEN. I en intervju med Nyheter24 motiverar idag F!-ledaren Gudrun Schyman varför hon och hennes parti inte tänker delta under årets Almedalsvecka. Bland annat beror det på att Schyman inte tror sig kunna hantera en debatt med Motståndsrörelsen och vill hellre se att oppositionella grupper förbjuds.

Vi borde ha en lagstiftning som förbjuder nazistisk organisering”, menar extremfeministen Gudrun Schyman som dock inte vågar debattera med nationalsocialister.

I början av juni kunde Nordfront rapportera om att besökarna vid årets upplaga av Almedalsveckan slipper stöta på partiet Feministiskt Initiativ (F!). Detta eftersom partiet, via sin brottsmisstänkta partiledare Victoria Kawesa, meddelade att man tänker bojkotta politikerveckan i protest mot att Nordiska motståndsrörelsen kommer att finnas på plats.

Beslutet följde av att andra vänsterextrema, feministiska och dekadenta organisationer innan valt att bojkotta politikerveckan. Enligt Kawesa berodde beslutet också delvis på ”solidaritet” med grupper och personer som ”tvingats till tystnad” på grund av det ”påtagliga hotet” som Kawesa menar att en debatt med Motståndsrörelsen skulle innebära för dem.

Lite senare gick Kawesa också ut och krävde att ”alla” skulle bojkotta Almedalen då hon menar att Motståndsrörelsen vill ”döda statsministern och alla oss som inte har vitt blod”. Vidare menade hon att politikerveckan ”redan är ett vitt medelklassarrangemang” eftersom att resan till Gotland inte är gratis.

Nu har det feministiska partiets andra partiledare Gudrun Schyman också valt att uttala sig om beslutet. Hon menar att det är problematiskt att diskutera med meningsmotståndare på ”jämbördig basis”. Att diskutera eller ens ”dricka Ramlösa” med meningsmotståndare tycks överhuvudtaget inte finnas i Schymans föreställningsvärld, som istället menar att det bara leder till våldsamheter:

— Man för ju inte debatt med nazister på jämbördig basis. Man sitter ju inte i en panel och utbyter åsikter medan man dricker Ramlösa. Det är inte så det går till. Nazisterna går ju till attack. De använder våld, säger Schyman till Nyheter24.

Om Schyman skulle få som hon ville så skulle oppositionella grupper inte ens få existera i Sverige, samtidigt som hon inte menar sig ha några som helst problem med yttrandefriheten.

— Nej, yttrandefriheten kan aldrig bli för vid. Men vi har till exempel en lagstiftning som hets mot folkgrupp och den behöver användas. Vi borde ha en lagstiftning som förbjuder nazistisk organisering, förklarar hon.

Källa:
Gudrun Schyman om hatet: ”Man dricker inte Ramlösa med nazister”


  • Publicerad:
    2017-06-27 22:00