ABSURDISTAN. Svenska toppolitiker fortsätter att skylta med sin juridiska inkompetens och sitt förakt för svensk grundlag och mötesfrihet.

Det är den judiska tidningen Dagens Nyheter som i sitt kampanjande mot svensk yttrande- och mötesfrihet har frågat ut Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) om hur hon ser på att Nordiska motståndsrörelsen ska delta på politikerveckan i Almedalen.

— Det här är min syn, jag tycker inte att det är rätt. Jag förstår inte varför vi skulle tillåta nazister, med en sådan människosyn. Det är väl inte givet att de ska ha en plattform där, säger sossen.

Sveriges utrikesminister förstår alltså inte hur Sveriges grundlag fungerar beträffande politiska sammankomster. Wallström verkar tro att Sverige istället för mötesfrihet har ett system där det är upp till politiker som henne själv att bestämma vilka konkurrenter som ska ha rätt till olika ”plattformar”.

Som minister i en svensk regering bör Wallström respektera polisens beslut att bevilja Motståndsrörelsen tillstånd att närvara på Almedalen. Att ministrar lägger sig i specifika beslut från myndigheter brukar kallas ministerstyre och det är delvis förbjudet i Sverige och något som enligt praxis brukar undvikas. Wallström beordrar å ena sidan inte polisen att ändra sitt beslut, men å andra sidan påstår hon att det rätta vore att fatta ett beslut som helt går emot svensk grundlag.

Sedan tidigare har bland annat Feministiskt initiativ, RFSL och Rosanna Dinamarca (V) tagit på sig offerkoftan och sagt att de inte tänker delta på Almedalen på grund av att nationalsocialister får vara där.

Källa:
Margot Wallström kritiserar nazisttillstånd i Almedalen


  • Publicerad:
    2017-06-28 12:15