ALMEDALEN. RFSL är näst ut att ställa in sina planerade aktiviteter under Almedalsveckan på grund av Nordiska motståndsrörelsens närvaro.

Magnus Kolsjö.

Enligt ett pressmeddelande är RFSL näst ut med ställa in flera av sina planerade aktiviteter under Almedalsveckan. Orsaken ska vara ”säkerhetssituationen” som uppstått i samband med Nordiska motståndsrörelsens närvaro.

— Jag är oerhört ledsen över att ha behövt fatta beslutet att ställa in stora delar av vårt program under Almedalsveckan. Det innebär att vi inte kommer att kunna föra viktiga samtal om hbtq-personers hälsa, suicidprevention, transpersoners rättigheter och hbtq-personer i arbetslivet med mera, säger RFSL:s tillförordnade förbundsordförande Magnus Kolsjö.

De kommer dock inte ställa in den dekadenta årliga ”mångfaldsparaden” och uppmanar nu alla de övriga Almedalsdeltagarna att visa sitt stöd genom att delta.

— Jag hoppas verkligen att de politiska partierna och de företag och organisationer som arrangerar programpunkter under veckan ska prioritera att vara med i årets parad och ta ställning för alla människors lika värde, säger Kolsjö.

Källa:
RFSL ställer in planerade aktiviteter under Almedalsveckan


  • Publicerad:
    2017-06-13 20:45