INRIKES. Det står nu klart att det blir Gita Nabavi som tar över partiledarrollen för Feministiskt initiativ (Fi) efter Victoria Kawesa. Hon kommer därmed att leda partiet tillsammans med Gudrun Schyman.

Det var i höstas som Feministiskt initiativ meddelade att deras ena partiledare, Victoria Kawesa, skulle lämna sin post som partiledare. Detta skedde i samma veva som Kawesa var misstänkt för brott mot upphovsrättslagen, något hon senare kom att dömas för.

Sedan Kawesa avgick har Gudrun Schyman fått leda Fi ensam men i lördags meddelade partiet under deras valkonferens och extrakongress att de nu har en ersättare för Kawesa och att det nu står klart att det blir Gita Nabavi som kommer att leda partiet tillsammans med Schyman.

— Jag precis som alla andra i den feministiska rörelsen är här för att vi vill ha förändring. Vi ser på vår omgivning, på samhället, på världen och vet att vi kan göra det här bättre. Nu går vi in i en valrörelse igen, den här gången större och starkare än någonsin. Klart vi kan ta plats i riksdagen, säger Nabavi i ett pressmeddelande.

Gita Navabi kommer ursprungligen från Iran och säger sig ha arbetat med ”feministisk och antirasistisk politik” i 12 år.

Källor:
Gita Nabavi ny partiledare för Fi
12 frågor till nya Fi-ledaren Gita Nabavi


  • Publicerad:
    2018-02-26 11:00