GOTLAND. Här kommer senaste informationen om organisationens deltagande på politikerveckan.

För lite mer än två veckor sedan meddelades det att Nordiska motståndsrörelsen fått ett informellt ja på tillståndsansökan till politikerveckan i Almedalen. Detta informella ja har sedan bekräftats till organisationen med ett skriftligt tillstånd från polisen.

Motståndsrörelsen kommer att finnas på plats i Visby från fredagen den 7 juli till söndagen den 9 juli. Under dessa dagar har mark hyrts för att kunna upprätta ett informationstält i hamnen. Från tältet kommer det nationalsocialistiska budskapet att spridas dagligen mellan åtminstone klockan 10:00 – 18:00 i form av dialoger och utdelande av information.

Samtliga tre dagar har Motståndsrörelsen också fått beviljad taltid på den officiella scenen på Hamnplan mellan kl 16:00 – 17:00. Under dessa tider kommer olika representanter att hålla politiska tal för allmänheten.

Varje dag under Almedalsveckan är det ett av riksdagspartierna som får extra mycket fokus genom bland annat tal av officiella företrädare från den största scenen. Under de tre dagarna Motståndsrörelsen har tillstånd är det Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna som står i fokus. På fredagen ska således Jimmie Åkesson hålla tal, på lördagen Gustav Fridolin och på söndagen Anna Kinberg Batra.

Intresset för Motståndsrörelsens deltagande på Almedalsveckan är redan enormt. Flera medier har skrivit krigsrubriker om det. Arrangörsgruppen för evenemanget, där företrädare från samtliga riksdagspartier ingår, har liksom statsminister Stefan Löfven, helt öppet försökt driva opinion mot den grundlagsstadgade rättigheten om yttrande- och mötesfrihet och menat att Motståndsrörelsen borde få tillståndet indraget.

Skärmdump från helagotland.se

Även intresset bland sympatisörer är stort och flertalet är de som hört av sig för att få mer information. Kring den tillståndsgivna verksamheten och informationstältet kan av praktiska skäl bara ett utvalt antal personer vara inblandade, men givetvis är alla Motståndsrörelsens medlemmar och sympatisörer välkomna till Gotland den 7 -9 juli för att ta tillfället i akt att prata med organisationens representanter, lyssna på de tal som kommer att hållas från Hamnplan och besöka övriga (folkfientliga) partier och arrangörers tillställningar.

Nordfront återkommer i ämnet när det närmar sig eller mer information finns tillgänglig.


  • Publicerad:
    2017-05-08 13:51