Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RN DIREKT#210: Den judiska mångkulturen och förbudsförslagets fall SWISH: 0700749652

Ikväll sänder Radio Nordfront De hetaste tagningarna på de senaste händelserna klockan 19:00.

Därför ogillar Civil Rights Defenders regeringens förbudsförslag

”Hakkors i taket” Därför sågas förslaget till och med av judisk makt-gruppen.

Professor sågar regeringens förbudsförsök av “rasistiska organisationer”

FÖRBUDSHETS. Christian Munthe, professor i praktisk filosofi går nu ut på Twitter och sågar regeringens förbudsförsök av ”rasistiska organisationer”. Enligt Munthe skulle lagen vara helt tandlös.

Förslaget: Slakta föreningsfriheten för att stoppa oliktänkande innan valet

INRIKES. Den parlamentariska kommitté som tillsatts för att utreda föreningsfrihetens vara eller icke vara föreslår att organisationsförbud ska införas. Innan valet 2022 säger Morgan Johansson.

Svenska FN-förbundet startar namninsamling för att försöka förbjuda Motståndsrörelsen

FÖRBUDSHETS. Den ideella föreningen, Svenska FN-förbundet har upprättat en namninsamling för att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen.

DN säger nej till åsiktsförbud men vill ha ökad repression mot oliktänkande

POLITIK. Dagens Nyheter hävdar att förslaget om förbud mot rasistiska organisationer är ett ”tankeförbud”. Samtidigt kräver man hårdare repression mot Nordiska motståndsrörelsen.

Franske författaren Hervé Ryssen fängslad efter jude-kritik

UTRIKES. I september fängslades den franske nationalisten och författaren Hervé Ryssen efter att han befunnits skyldig till tre fall av åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” efter att ha kritiserat judiska företeelser. Samtidigt hyllas Charlie Hebdos rätt till ”blasfemi”.

Vapen omhändertogs på grund av partitillhörighet – kvinna får prövningstillstånd av HFD

INRIKES. I början av juli beviljades en kvinna prövningstillstånd av Högsta förvaltningsdomstolen. Bakgrunden är att polisen konfiskerat kvinnans jaktvapen på grund av tidigare partitillhörighet.

HD i Finland beviljar Nordiska motståndsrörelsen besvärstillstånd men inför tillfälligt förbud

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Högsta domstolen i Finland har beviljat Nordiska motståndsrörelsen besvärstillstånd, vilket innebär att de kommer att pröva den upplösning av organisationen som tingsrätten och hovrätten tidigare har beslutat om. Verksamheten förbjuds tillfälligt fram till avgörandet.

Norskt riksdagsparti vill göra förbud av politiska motståndare till huvudfråga

NORGE. Flera partistyrelsemedlemmar i det norska partiet Sosialistisk Venstreparti vill att Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas och menar att detta bör göras till ett av partiets huvudfrågor.

FN till Norge: “Förbjud rasistiska organisationer”

NORGE. I en rapport uppmanar FN:s rasdiskrimineringskommitté Norge att förbjuda ”rasistiska organisationer”. Men i Norge finns fortfarande ett motstånd mot ett sådant tilltag, och från höger till vänster är man skeptisk till att ett förbud skulle tjäna deras intressen.

För frihet i Finland: Nationalsocialismen lever – Eläköön Vastarintaliike!

FINLAND. Idag på Finlands självständighetsdag genomförde nationalsocialister från hela Norden en demonstration mot åsiktsförtrycket i Finland. Nordfront var på plats och liverapporterade från manifestationen. Liveuppdatering avslutad

Expos mardröm: Kampen kan fortsätta i Finland trots förbudsdom

PARANOIOR. Den systemlojala underrättelseorganisationen Expo skriver på sin hemsida att det finns en stor risk att det finska förbudet av Nordiska motståndsrörelsen kommer att vara fruktlöst.

Moderaterna återupprepar krav på åsiktsförbud

INRIKES. I en debattartikel publicerad i Aftonbladet för Moderaterna återigen fram kravet om att avskaffa organisationsfriheten.

SD motionerar om organisationsförbud: “Det rör sig bland annat om Nordiska motståndsrörelsen”

POLITIK. Sverigedemokraterna vill nu utreda ett organisationsförbud mot bland annat Nordiska motståndsrörelsen. Detta skriver två av partiets riksdagsledamöter i en motion som lämnades in under torsdagen.

Norsk kommun klubbade igenom demonstrationsförbud för Motståndsrörelsen

1984. Den rödgröna majoriteten i norska Fredrikstads kommunfullmäktige har beslutat att göra allt i sin makt för att förhindra att Motståndsrörelsen får demonstrera i staden.

Uttalande från Nordiska motståndsrörelsen i Finland angående förbudsdomen

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfront återpublicerar en artikel från Vastarinta där Nordiska motståndsrörelsen i Finland uttalar sig om förbudsdomen.

Förbudshets mot Motståndsrörelsen – nu även i Norge

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I Finland kom nyligen en hovrättsdom om förbud mot Nordiska motståndsrörelsen, samtidigt som politiker i Sverige diskuterar olika alternativ för att försöka stoppa organisationens framfart. Nu har även norska politiker gett sig in i diskussionen och kommunalrådet i Fredrikstad vill nu införa lokala inskränkningar i grundlagen.

Judar och rasfrämlingar debatterade förbud mot Nordiska motståndsrörelsen

YTTRANDEFRIHET. I en paneldebatt på torsdagskvällen anordnad av FN-förbundet och Uppsala universitet på temat ”Förbud mot våldsbejakande grupper?” hånade judarna Jan Scherman och Anne Ramberg Nordiska motståndsrörelsen.

Belgien: Islamkritiskt parti vill inte förbjuda Partiet Islam

BELGIEN. Det islamiska Partiet Islam kommer med all sannolikhet att ställa upp i det stundande kommunalvalet i Belgien, samtidigt som bland annat kristdemokratiska och socialliberala partier vill förbjuda dem. Islams främsta motståndare emotsätter sig dock ett förbud.

“Förintelseöverlevaren” Hédi Fried lobbar systematiskt inför valet

JUDISK MAKT. Judisk makt-lobbyisten och ”överlevaren” Hédi Fried har målmedvetet och systematiskt bjudit in valårets huvudpersoner till sitt hem för politiska samtal med syftet: Förbjud Nordiska motståndsrörelsen!

Statsvetare kritiserar förbudsförslaget – menar att regeringen inte förstår grundlagen

SVERIGE. I en debattartikel kritiserar statsvetaren Anders Sannerstedt regeringens förslag att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen utifrån grundlagen. Sannerstedt menar att kapitlet som bland annat Morgan Johansson hänvisar till inte ger stöd för ett organisationsförbud endast utifrån Motståndsrörelsens politik.

Björn Björkqvist driver med Socialdemokraternas förbudshets i ny sketch

HUMOR. I ett nytt Youtubeklipp spelar den nationalistiske debattören Björn Björkqvist två socialdemokrater som resonerar kring förbudsförslaget mot Nordiska motståndsrörelsen.

RN DIREKT #85: Förbudsiver i hela Norden – har systemet verkligen en chans?

RADIO NORDFRONT. Nordens mest vulgär-antisemitiska radioprogram är tillbaka, bland annat för att diskutera Almedalen och den följande förbudsivern från systemet.

“Demokrater” vill förbjuda åsiktsyttringar i Almedalen

DEMOKRATI. Efter att Nordiska motståndsrörelsen ansökt om tillstånd att hålla torgmöte under Almedalsveckan har ett antal ”demokrater” gripits av panik – och kräver nu åsiktsförbud.

Finlands statsminister vill förbjuda Motståndsrörelsen

FINLAND. Finlands statsminister Juha Sipilä sade till Yle Nyheter att han är beredd att förbjuda den finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen.

Tyskland försöker förbjuda nationalistiska partiet NPD!

DIKTATUR. Nu försöker författningsdomstolen i Tyskland att förbjuda landets nationaldemokratiska parti NPD. Anledningen till förbudet sägs vara att partiet missbrukar den demokratiska friheten i syfte att avskaffa demokrati och frihet.