PARANOIOR. Den systemlojala underrättelseorganisationen Expo skriver på sin hemsida att det finns en stor risk att det finska förbudet av Nordiska motståndsrörelsen kommer att vara fruktlöst. Nu oroar man sig över att finska nationalsocialister kommer att kunna organisera sig även i framtiden.

Att nationalsocialismen inte har dött ut i Finland efter förbudsdomen bekymrar Expos Daniel Vergara. Skärmbild: expo.se.

Den så kallade antirasistiska stiftelsen Expo har med bidragspengar från både skattebetalare och judiska multimiljardärer under decennier agerat underrättelsetjänst åt systemet för att bekämpa oppositionella yttringar i Sverige. Nu blickar man dock österut och oroar sig för att den finska förbudsdomen mot Motståndsrörelsen inte kommer att kunna hindra nationalsocialistisk organisering i Finland. Detta framgår i en artikel där Daniel Vergara spekulerar kring hur den nationella kampen även i framtiden kan komma att se ut i vårt östra grannland.

”Mycket tyder på att NMR har förberett sig för ett förbud och att organisationen försöker hitta vägar att kringgå det. NMR har till exempel flyttat över driften av sin finska hemsida till aktivister som bor utanför Finland, skriver Expo.

Vergara nämner också det nystartade partiet Folkgemenskap, som just nu samlar in namnunderskrifter för registrering, och ”avslöjar” att det är nationalsocialister som ligger bakom partibildningen. Dessutom är Expo misstänksamma mot att medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen uppmanas att delta i den nationalsocialistiska frihetsmarsch som kommer att genomföras under morgondagen i Helsingfors.

Expo citerar också Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, som flera gånger har påpekat att den nationalsocialistiska kampen kommer att fortsätta i Finland, oavsett förbudsdomar.

Expo hoppas nu att jurister kan komma att koppla alla nationalsocialistiska initiativ i Finland till Nordiska motståndsrörelsen och därmed förbjuda dem, men konstaterar samtidigt att detta skulle kräva nya rättsprocesser.

Källa:
Efter finska förbudet – NMR startar nytt parti


  • Publicerad:
    2018-12-05 15:00