ANTIRASISM. I en artikel går Expo till hårt angrepp mot en av counter-jihadismens viktigaste ideologer, judinnan Gisèle Littman – mer känd som författarinnan Bat Ye’or. Frågan är bara varför attacken sker just nu.

Expo går i artikeln ”Sagan om Europas undergång” till hårt angrepp mot counter-jihadismen och en av dess judiska grundare. Skärmbild: expo.se.

Expo brukar vanligtvis hålla sig från att kritisera judiska intressen. Exempelvis har man vid flera tillfällen tagit ställning mot antisemitiska uttryck från Mellanöstern, även om dessa har kommit från personer som anses vara ”flyktingar” i Sverige.

Men i dagarna har den illegala underrättelseorganisationen på sin hemsida valt att attackera ett stort namn inom den så kallade counter-jihadistiska rörelsen, nämligen den Egyptenfödda judinnan Gisèle Littman – mer känd under sin pseudonym Bat Ye’or, vilket betyder ”Nilens drottning” på hebreiska.

Bat Ye’or växte upp i en judisk familj i den egyptiska huvudstaden Kairo. Familjen flydde dock till London efter den så kallade Suezkrisen 1957, då Storbritannien och Frankrike hjälpte Israel att attackera Egypten.

Efter akademiska studier i Storbritannien och Schweiz kom hon att skriva flertalet antimuslimska böcker, där hon framförallt fokuserat på judars – men även kristnas – förtryck i muslimska länder genom historien.

Hennes böcker och föreläsningar har varit betydelsefulla för den counter-jihadistiska rörelsen, som framförallt kritiserat massinvandringen till Europa utifrån att det handlar om en muslimsk invasion.

Något som Expo inte väljer att avslöja är att counter-jihadister beskriver islam som en expanderande och reaktionär kraft som hotar de ”moderna” och liberala ”judeo-kristna” värderingar som växt sig allt starkare i västvärlden sedan franska revolutionen, med andra ord samma idéer som även Expo säger sig vila på.

En annan viktig pelare i den counter-jihadistiska idévärlden är att den judiska skurkstaten Israel uppfattas som ett västerländskt och liberaldemokratiskt bålverk i Mellanöstern som skyddar väst från de reaktionära och totalitära muslimerna som omringar landet.

Expo har haft som vana att försvara judiska intressen när dessa ställs mot muslimska. Nu har man dock valt att angripa den sionistiska counter-jihadismen.

Enligt Expo har Bat Ye’ors idéer legat till grund för exempelvis Anders Bering Breiviks attentat i Oslo och på Utøya 2001.

”Den världsbild som motiverade [Breivik] att sommaren 2011 massmörda unga socialdemokrater var djupt influerad av […] Bat Ye’ors idéer”, skriver Expo.

Man sammanfattar också de idéer som Littman redan på 90-talet gav uttryck förr – långt innan counter-jihadismen blev populär:

Hennes tes var att araber, genom en evig ”jihad” som muslimerna bedrivit i 1 300 år, oundvikligen mördar eller underkuvar de som inte tillhör deras religion.

De ickemuslimer som väljer underkastelse istället för död infogas i det totalitära systemet islam, i en permanent ställning av förtryck, förnedring, utsugning, träldom och mental anpassning till sina nya muslimska härskare – som livnär sig på de undertryckta folkens vigör, på dhimmiskapets döende, blodlösa kropp”.

SD och counter-jihadismen
Enligt Expo var det 2000-talets så kallade islamistiska terrordåd, som inleddes med attacken mot World Trade Center 2001, som gjorde att Littman kom att nå ut till en bredare publik. Hennes bok Eurabia: The Euro-Arab Axis kom 2005 och är enligt Expo en ”islamofobisk” motsvarighet till Sions vises protokoll.

”I Eurabia fantiserar Bat Ye’or fram en ondskefull, allomfattande konspiration mellan arabiska härskare och europeiska byråkrater, en hemlig elit som regerar tillsammans och vars dolda syfte är att säkra muslimernas herravälde över Europa”, skriver Expo.

Expo menar att den counter-jihadism som Bat Ye’or står för i Sverige bäst representeras av Sverigedemokraterna. Man citerar flertalet sverigedemokrater som uttalat sig mer eller mindre counter-jihadistiskt, däribland den tidigare riksdagsmannen och juden Kent Ekeroth som länge har varit en framträdande person för partiets counter-jihadistiska falang.

Ekeroth har dock manövrerats ut idag, vilket har inneburit att falangen också försvagats. Sverigedemokratiska källor har istället pekat ut att det är den liberala falangen, som leds av judinnan Paula Bieler, som idag är mest tongivande inom partiet – en bild som bekräftats för Nordfront av flera tidigare sverigedemokrater med god insyn. Hon formulerade exempelvis det kraftigt liberaliserade ”migrationspolitiska inriktningsprogrammet”, mer känt som ”Bielerplanen”, vilket idag ligger till grund för partiets syn på invandring och integration.

Judinnan Paula Bielers liberala falang har manövrerat ut juden Kenth Ekeroths counter-jihadistiska falang i SD. Foton: riksdagen.se.

Enligt Bielerplanen är det framförallt ekonomiska och samhällsnyttiga övervägningar som avgör ifall invandring är bra eller inte, snarare än etniska – eller i det counter-jihadistiska fallet ideologiska – problem.

Men det är inte bara i Sverige som counter-jihadismen är på tillbakagång, vilket gör att man kan undra varför Expo väljer att gå till frontalangrepp på den judiska ideologin idag. När flera av de mest tongivande invandringskritiska partierna i Europa för tio år sedan var tydligt liberala, pro-israeliska och antimuslimska har motståndet mot massinvandringen på senare år blivit betydligt mer präglat av antiglobalism och antiliberalism. Detta gäller både i Europa och i USA.

Det återstår nu att se ifall den judiska counter-jihadismen får ett nytt lyft efter Expos nylansering av idéerna.

Källa:
Sagan om Europas undergång


  • Publicerad:
    2018-12-30 20:30