DEMONSTRATION. Arrangörsgruppen välkomnar dig till årets största finska nationalsocialistiska arrangemang i Helsingfors.

Även detta år hålls traditionen med nationalsocialistisk demonstration på Finlands självständighetsdag vid liv. Klockan 15.00 den 6 december sker samling för en oberoende nationalsocialistisk marsch under parollen ”Mot frihet!” (Kohti vapautta). Demonstrationen är öppen för alla som sympatiserar med den nationalsocialistiska världsåskådningen och du är fri att medtaga egna flaggor och banderoller.

Förra året deltog runt 500 personer vilket gjorde demonstrationen historiskt genom att vara det största nationalsocialistiska arrangemanget i Finland i efterkrigstid. I år hoppas arrangörerna att kunna slå nya rekord och med hjälp av ditt deltagande skriva historia återigen!

Det senaste året har repressionen från systemet ökat kraftigt mot nationella i Finland. Nordiska motståndsrörelsens finska gren förbjöds av hovrätten i september (förbudet träder i kraft den 27 november) och chefredaktören för den invandringskritiska alternativmedian MV Lehti dömdes i oktober till fängelse i ett år och tio månader för bland annat hets mot folkgrupp.

Med anledning av detta skriver arrangörsgruppen på sin hemsida att det nu är oerhört viktigt att visa att det nationella motståndet inte viker ner sig utan istället växer i takt med att systemets angrepp hårdnar. Vidare skriver de att Finlands självständighetsdag i sig inte är värd att fira för ett döende folk, men att det är en utmärkt dag för att hylla och visa respekt för kämpaglöden hos gårdagens, nutidens och framtidens frihetskämpar. Om du älskar din nation och tycker det är värt att kämpa för de nordiska folkens framtid ska du sluta upp i Helsingfors den 6 december!

Även om inte arrangörsgruppen för det årliga, bredare nationalistiska, fackeltåget, den s.k. 612-marschen, ännu har gått ut med någon information kommer även denna marsch mest troligt att hållas även i år och det precis som tidigare år i anslutning till att den nationalsocialistiska demonstrationen avslutats. Detta medför att du med fördel kan besöka bägge demonstrationerna. På denna marsch deltog flera tusen personer förra året.

Till Helsingfors tar man sig tämligen enkelt och för en inte allt för stor peng med båt eller flyg från Stockholm.


  • Publicerad:
    2018-11-13 10:48