DEMONSTRATION. Nordfront fanns på plats när 600 nationalsocialister tågade för frihet i förtryckarstaten Finland. Senare anslöt man sig till det patriotiska 612-tåget, som samlade tusentals deltagare.

Förra veckan meddelade Birkalands tingsrätt det skandalösa beslutet att man avser förbjuda Nordiska motståndsrörelsen i Finland. Idag, exakt hundra år efter att Finland blev självständigt från Ryssland, marscherar nationalsocialister och andra nationella för frihet i den finska huvudstaden Helsingfors.

Under gårdagen förvägrades flera svenska aktivister, likväl som journalister från Nordfront, att stiga ombord på den färja som man bokat biljetter till för att ta sig till Finland. Vi kan idag meddela att en stor del av gruppen trots systemets försök att stoppa dem har lyckats att ta sig över till Finland, inklusive Nordfront TV:s team.

Nordfront TV är på plats och livesänder med Pär Sjögren framför kameran. Se Nordfront TV:s sändning nedan:


Följ också våra journalister på plats via Twitterflödet på Nordfront live:

Liverapportering avslutad

Dagens alla evenemang har nu avslutas och man kan konstatera att Finlands hundrade självständighetsdag blev en stor framgång för den nordiska nationalsocialismen. Med cirka 600 deltagare på frihetsmarschen blev det den största nationalsocialistiska manifestationen i Finland i modern tid, som alltså hölls knappt en vecka efter att den finska staten meddelade att man avser förbjuda Nordiska motståndsrörelsen.

På det efterföljande fackeltåget, arrangerat av 612-rörelsen, deltog tusentals människor. Nordfront har ännu inte lyckats få en exakt siffra men det talas om så många som 6 000 deltagare. En av Nordfronts journalister på plats beskrev det som att han aldrig tidigare sett så många människor samlats på en och samma plats.

— Stod man längst fram såg man inte slutet på tåget, det bara fortsatte så långt ögat kunde nå, förklarade han.

Vi vill tacka alla läsare, tittare och följare som uppdaterat sig under dagen med hjälp av Nordfront och återkommer med bilder och filmmaterial från den finska succén.

Uppdatering 19:10

Evenemanget vid hjältarnas gravplats börjar rundas av. Här kommer en bild från ljusen som tänts på kyrkogården:

Foto: Nordfront.se.

Uppdatering 18:40

Över 1000 personer tittar på livesändningen just nu.

Uppdatering 18:25

Pär Sjögren intervjuar Minna, en helt vanlig kvinnlig åskådare, om hennes syn på demonstrationen. Hon säger bland annat att hon inte trodde att deltagarna skulle se så normala ut och vara så många. Just nu tittar 960 personer på livesändningen.

Uppdatering 18:00

Pär Sjögren trollar finska vänsterextremister längs vägen. Sjögren försökte intervjua en rabiat kvinna som förde oväsen och intervjuar nu maskerade antifascister om varför de maskerar sig. Intervjuobjekten verkar inte veta att det är den andra sidan som intervjuar dem. Bästa intervjufrågan idag: ”Are you retard?” (fråga till den hysteriska kvinnan som svarade på frågan ”why are you screaming?” med att fortsätta skrika).

Uppdatering 17:55

Den nationalistiska 612-demonstrationen har nu inletts.

Uppdatering 17:50

Russia Today intervjuar nu Simon Lindberg. Nordfront TV filmar.

Uppdatering 17:45

Motståndsrörelsen är nu framme vid 612-demonstrationen. En snabbräkning visar att deltagarantalet där är ”minst 1000”, men Nordfronts reporter ska fråga en organisatör om en mer exakt siffra. En finsk aktivist tillrättavisade en vänsterextremist på plats. Vänsterextremisten ska enligt uppgift ha fått lite ont i ansiktet innan polisen grep in till hans försvar.

Uppdatering 17:25

Efter talet har Pär Sjögren intervjuat talare och andra personer på plats. I en intervju med Simon Lindberg diskuteras det ökade antalet deltagare på finska demonstrationer. Lindberg kommenterar att det ökat kraftigt på bara något år och att i Finland var det inte länge sedan man inte ens blev 100 man.

En mycket lyckad demonstration med 600 nationalsocialistiska deltagare är nu avslutad. 612-demonstrationen nästa.

Uppdatering 17:10

I slutet av Janne Moilanens tänds rökgranater av grön rök i publiken. Talet avslutas sedan med följande ord: ”Även om regeringen skulle förtrycka oss, kommer den nationalistiska kampen inte att sluta! Vi älskar denna nation för mycket, och vi kommer hitta andra sätt och Kampen fortsätter för alltid! Länge leve nationalsocialismen och Nordiska motståndsrörelsen! Hell Seger!”

Uppdatering 17:05

Yle skriver att motdemonstrationen ”Helsingfors utan nazister” nu stannat vid Hesperiaparken. Där finns en fotstock som man kan låsa sig fast i och berätta vad man skäms för. De tre antifascisterna på bilden har låst fast sig och skäms tydligen över brott mot mänskliga rättigheter och skuldbeläggning av arbetslösa.

Uppdatering 16:55

Nu talar Janne Moilanen, känd från Borlänge-demonstrationen förra året, där han höll ett mycket kraftfullt tal. Erkänt duktig talare i Finland.

Uppdatering 16:54

Lindberg avslutade med löftet om att vi aldrig kommer vika oss. Han frågade publiken om de var redo att strida mot förrädarpolitikerna och storfinanens med honom och alla ropade JA!

Uppdatering 16:50

Nordfront får deltagarantalet bekräftat: 600 personer. Initialt var det 450 personer, men fler slöt sedan till och gick med i tåget. ”Var en massa vanligt folk som följde med vid sidan av och var positiva”, uppger Nordfronts korrespodent.

Uppdatering 16:45

Lindberg likställer nyspråksorden ”tolkningsfakta” (Sverige) med ”god sed” (Finland) som används av respektive korrupt regim för att förfölja politiskt oliktänkande och på godtyckligt vis kriminalisera dem.

Uppdatering 16:40

Nu talar Simon Lindberg, vilket sker på engelska. Lindberg berättar inledningsvis hur folkfientliga system i hela Norden förbjuder oppositionen eller försöker hindra oppositionens möjligheter att verka. Talet fokuserar inledningsvis på den globalistiska makteliten som kontrollerar bankväsendet, massmedia och även marionettdockorna i regering och riksdag.

Uppdatering 16:30

Keränen talar bland annat om hur finska staten lagt ner miljontals kronor på dekadent och finskfientlig propaganda inför Finlands 100-årsfirande. Han säger att folket tidigare kämpat för frihet och att vi kan göra det igen.

Uppdatering 16:25

Just nu talar Juhani Keränen för Nordiska motståndsrörelsen.

Uppdatering 16:20

Två gripandet ska ha skett. En person försökte störa Motståndsrörelsens demonstration och en annan person ska ha stört motdemonstrationen.

Uppdatering 16:05

Hela demonstrationståget:

Uppdatering 15:40

Enligt Pär Sjögren kan det vara så många som 600 personer i tåget, vilket är rekord för en nationalsocialistisk demonstration i Finland. Samtidigt har motdemonstrationen alltså samlat knappt 200.

Uppdatering 15:25

Enligt en inofficiell räkning är cirka 300 deltagare på plats, samtidigt som ett par hundra motdemonstranter har samlats i närheten. Polisen beter sig lugnt på plats och gör sitt jobb.

Uppdatering 15:05

Nu är Nordfront TV:s livesändning uppe. Pär Sjögren berättar att Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg kommer att hålla ett tal senare.

Uppdatering 14:15

Nordfront TV:s livesändning kommer att starta om cirka 45 minuter. Här är de olika demonstrationerna som kommer att hållas i centrala Helsingfors under dagen.

Klicka för större bild.

Fler bilder från församlingen:

Foto: Nordfront.se.

Foto: Nordfront.se.

Uppdateringen 13:35

Just nu är det samling i en förort strax utanför Helsingfors, där man inväntar fler deltagare för att gemensamt ta sig ned till huvudstadens centrala delar för att påbörja frihetsmarschen.


  • Publicerad:
    2017-12-06 12:55