DEMONSTRATION. I Helsingfors arrangeras en frihetsmarsch den 6 december, då det har gått hundra år sedan Finland blev självständigt. Exakta samlingsplatser, -tider och annan nödvändig information kommer att publiceras senare. Besök gärna marschens hemsida: Kohtivapautta.com.

Förra året arrangerade Motståndsrörelsen i Finland en frihetsmarsch på landets självständighetsdag den 6 december. Nu arrangeras marschen för en andra gång, men denna gång kommer alla nationella organisationer att vara välkomna med i tåget med sina egna flaggor. Evenemangets arrangörer vill göra Finlands självständighetsdag till en riktig folkgemenskapsfest där alla patrioter kan marschera i samma led och stödja varandra.

Alla som är nationellt sinnade är välkomna att tillbringa en öppen politisk självständighetsdag i Helsingfors den 6 december. Kom till den finska huvudstaden och hjälp till att uppmärksamma Finlands hundraårssjälvständighetsdag med den värdighet det förtjänar. Nedan kan ni se två videos från förra årets marsch:

Så här skriver vår finska systersida Vastarinta om den finska självständighetsdagen:

För oss är inte självständighetsdagen en vemodig minnesstund för ett förlorat självbestämmanderätt. Däremot har vi samlats för att hedra tidigare och framtida frihetskämpar och för att svära nuvarande förtryckarstats förgörelse. Om du älskar ditt land och vill kämpa för ditt folks överlevnad, så ses vi den 6 december i Helsingfors!

Klicka för större bild.

Ursprungligen publicerat på Vastarina.


  • Publicerad:
    2017-11-14 22:53