HUMOR. I ett nytt Youtubeklipp spelar den nationalistiske debattören Björn Björkqvist två socialdemokrater som resonerar kring förbudsförslaget mot Nordiska motståndsrörelsen.

Björn Björkqvists satiriska sketch driver med Socialdemokraternas resonemang kring förbudsförslaget mot Nordiska motståndsrörelsen. Till skillnad från Moderaternas förslag om att deltagande i så kallade våldsbejakande organisationer ska förbjudas så vill som bekant den socialdemokratiskt ledda regeringen förbjuda ”rasistiska och nazistiska” organisationer i sig.

— Vi kan inte stoppa organisationer för att de använder våld, vi ger ju för fan bidrag till sådana, säger en av karaktärerna i sketchen, som liknar sossehöjdaren Lars Stjernkvist, apropå Moderaternas förslag.

Stjernkvist-kataktären kommer sedan på att man istället kan förbjuda organisationer utifrån deras åsikter, eftersom det är något Socialdemokraterna ”kommer ha glädje av många gånger framöver”.

— Det är åsikterna som är problemet! Men vi kan peka på lite knuffar och gruff, vi kan peka på det för att komma åt dem! Men det är åsikterna vi ska förbjuda! säger han.

Björkqvist har även kritiserat regeringens förslag i en artikel på Svegot, där han även ifrågasätter det massmediala narrativet om Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen:

Här skakades samhället i sina grundvalar. Skränvänstern som är van vid att inte hinna bli hesa innan de fått sin vilja igenom stötte på patrull, och hur mycket de än skrek så bad dem man skrek på [Nordiska motståndsrörelsen] inte om ursäkt. I stället möttes man av samma medicin. Det blev lite gruff vid några tillfällen. Jag ska inte gräva i vem som startade tjafsen för jag var inte där. Men inget allvarligt inträffade. Nordiska motståndsrörelsen störde samhällselitens firmafest med sin närvaro. Jag känner svenska medier. Jag har många gånger bevittnat händelser som när de gått igenom gammelmediernas tryckpressar förvandlats till något helt annat. Jag ska därför hålla mig borta från att anklaga NMR för något av det de påstås ha gjort.


  • Publicerad:
    2018-07-17 14:30