GÖTEBORG. Aktivisten ”Ulven” lyckades på egen hand under en minuts tid att stoppa stora delar av pridetåget under årets upplaga av West Pride i Göteborg innan han slutligen forslades bort av polisen.

Internetprofilen som går under smeknamnet ”Ulven” och har Youtube-kanalen ”Den nödvändiga intoleransen” begav sig till årets upplaga av West Pride i Göteborg för att visa sitt missnöje gällande homolobbyn. I en akt av stort civilkurage gick han mitt in i pridetåget, ensam mot en hord av tusentals HBTQ-patrask, iförd en tröja med en bild där en kärnfamilj håller i ett paraply och skyddar sig från en regnbågsfärgad nederbörd.

Han ställde sig framför en paraddeltagande brandbil och fick då hela tåget bakom att stanna upp under en minuts tid. Brandmännen försökte ihärdigt att forsla bort mannen, men han stod på sig. Till slut fördes han dock bort av polisen samtidigt som en arg ”manlig” feminist med rosa paraply försökte göra sitt bästa för att skrämma bort kameramannen.

Se klippet nedan:

Det är samma man som under ett kommunistiskt första maj-firande ställde sig med ett plakat där det stod ”Hellre….socialism än kommunism” varav ett ord maskerades med en tejpremsa. Efter ett tag drog han bort remsan varpå man kunde läsa ordet ”national” före ”socialism”. Sekunden senare blev han attackerad av flera kommunister samt fråntagen sitt plakat innan polisen även kom till deras undsättning.


  • Publicerad:
    2017-06-12 20:30