Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Göteborgsröding åtalas för grov misshandel av Youtube-hjälten “Ulven”

Av Redaktionen, 2020-02-07
redaktionen@nordfront.se

VÄNSTEREXTREMISM. Nu åtalas våldsvänsteraktivisten Elias Tångvik för misshandel efter attacken mot Youtubern ”Ulven” i samband med att han protesterade mot syndikalisternas 1 maj-tåg i Göteborg 2018.


Filmklippet där flera deltagare ur Syndikalisternas 1 maj-tåg misshandlar Ulven. Nu åtalas en av dem för misshandel.

Det var den 1 maj 2018 som den nationella Youtubern Ulven, som driver kanalenDen nödvändiga intoleransen och som blev rikskändis efter att ensam ha försvarat Göteborg mot ett Pridetåg 2017, misshandlades svårt av en grupp syndikalister. Misshandeln skedde efter att Ulven genomfört en antikommunistisk aktion vid syndikalisternas 1 maj-tåg i Göteborg.

LÄS MER: Känd nationalistisk Youtubeprofil till sjukhus efter tumult vid Syndikalisternas demonstrationståg i Göteborg

Nu åtalas Petter Elias Pettersson (19911017-1536), mer känd som Elias Tångvik, för grov misshandel vid Göteborgs tingsrätt. De övriga gärningsmännen har ännu inte identifierats av polisen, trots att själva misshandeln är filmad.

Tångvik är ursprungligen från Eskilstuna och har en lång historia inom extremvänstern. 2010 kandiderade han för Vänsterpartiet till Eskilstunas kommunfullmäktige och 2012 var han en av arrangörerna för en motdemonstration mot Svenskarnas parti (SvP), som demonstrerade i staden.

Bilder på Elias Tångvik ur polisens förundersökningsprotokoll. Klicka för förstoring.

Motdemonstrationen urartade i våldsamheter, vilket ledde till att 12 antifascister – framförallt unga rasfrämlingar – kom att åtalas för bland annat våldsamt upplopp. Tångvik polisanmäldes efter demonstrationen för uppvigling efter att ha skrivit ”En borgarskalle mot betong för varje kamrat som slagits av batong!” på arrangörernas Facebooksida, men kom aldrig att åtalas.

Enligt Flashback listades Tångvik tidigare som styrelseledamot för Syndikalistiskt Forum i Göteborg. På Flashback uppmanas folk också att mejla filmen när Tångvik och hans kamrater misshandlar Ulven till hans arbetsgivare, Kunskapsskolan i Krokslätt. Men inte heller där listas han längre som anställd som elevassistent.

Tångvik har också efter åtalet bytt efternamn till Pettersson.

I åtalet mot Tångvik skriver åklagaren:

Elias Pettersson har tillsammans och i samförstånd med andra okända gärningsmän sparkat och slagit [Ulven] i huvudet och mot kroppen. Det hände den 1 maj 2018 på Nordhemsgatan, Göteborgs stad. [Ulven] orsakades smärta, blåmärken och sårskada.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visat särskilt hänsynslöshet genom att de var flera och utsatte målsäganden för våld mot
huvudet.

Elias Pettersson begick gärningen med uppsåt.

Döms Tångvik för grov misshandel riskerar han som lägst ett år och sex månaders fängelse och som högst sex års fängelse.

Känner du igen någon av de andra som misshandlar Ulven på filmklippet eller har du annan information om våldsvänsterverkare? Kontakta då Nordfront på redaktionen@nordfront.se.

Källor:
Göteborgs tingsrätt: B 11613-18
Vår vallista i kommunvalet 2010
Kommunist anmäls efter 1:a maj


  • Publicerad:
    2020-02-07 19:35