STOCKHOLM. När Nordisk Ungdom under fredagen genomförde en fredlig manifestation i anknytning till pridetåget i Stockholm blev de angripna av meningsmotståndare samt polis.

Aktivisterna från NU tog sig fram till pridetåget med två banderoller med kärnfamiljsvänliga budskap, vilket provocerade normhatarna som gick till angrepp mot nationalisterna. En film som NU publicerat visar hur NU-aktivisterna motas bort från platsen av polis och sexuellt avvikande pridedeltagare.

I beskrivningen till filmen skriver NU följande:

På grund av polistrakasserier så har tyvärr resten av filmmaterialet hamnat i polisförvar. Här följer Nordisk Ungdoms uttalande om dagen:

Idag var Nordisk Ungdom i centrala Stockholm för att protestera mot Pride och för kärnfamiljen.

Dagen fylldes av ständiga trakasserier av polisen som bussade bort medlemmar från Stockholm flera gånger under dagen trots, att ingen ordningsstörning inträffat. Det hela skedde väldigt godtyckligt och ingen av aktivisterna är misstänkta för brott.

Detta till trots så lyckades ett femtontal medlemmar ta sig fram till paraden och föra fram sitt budskap, något som de yttrandefrihetsfientliga deltagarna i pride inte klarade av och gick därför direkt till angrepp.


  • Publicerad:
    2016-07-31 00:20