KULTURMARXISM. HBTQ-lobbyn har nu även gett sig på begravningsbranschen. Först ut är Göteborg som nu har fått Sveriges första så kallade HBTQ-certifierade begravningsbyrå.

AnnaCarin Timgren lät sin personal genomgå ”HBTQ-utbildning”.

Gillis Edmans begravningsbyrå i Göteborg har låtit utbilda hela sin personal i så kallade HBTQ-frågor och är därmed Sveriges första begravningsbyrå att erbjuda “HBTQ-begravningar”.

—  Vi har alltid varit duktiga på att lyssna på människor men genom certifieringen har vi fått fler verktyg, säger begravningsentreprenör AnnaCarin Timgren.

För att ett företag ska bli godkänt av HBTQ-lobbyn måste de anställda utbildas av någon från RFSL. Utbildningen pågår under flera månader och kan kosta från 100 000 kronor och uppåt beroende på hur många som deltar.

— Utbildningen går ut på att lära sig normer, likabehandling, terminologi och bemötande. Den grundar sig på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter; att alla är födda fria och ska bedömas lika, säger Timgren och fortsätter:

— Det har vi jobbat med i alla år men branschen ändras och samhället ändras och det finns mycket att lära sig. Vi möter människor som inte får det bemötande dom ska ha, säger Timgren.

Källa:
Göteborg först med certifierade HBTQ begravningar


  • Publicerad:
    2017-02-09 21:15