NATIONALISM. Under dagen meddelade Nordisk Ungdom att en av deltagarna på deras julmiddag blivit attackerad av ett stort antal maskerade personer. Händelsen beskrivs som ett mordförsök och hyllas av vänsterextremister.

Under gårdagen attackerades en deltagare på Nordisk Ungdoms julmiddag som anordnats i Stockholmsområdet. Han befann sig utanför lokalen då ett stort antal maskerade personer attackerade honom med tillhyggen och pepparspray.

Personen som blev överfallen hamnade på sjukhus och angreppet beskrivs av Nordisk Ungdom som ett mordförsök. Nordisk Ungdom skriver:

”Han kördes senare till sjukhuset och har under natten opererats för en blödning mellan skallbenet och hjärnan och är nu under intensivvård. Läget beskrivs som kritiskt men stabilt.”

Vidare så skriver de att det politiska våldet måste få ett slut och att de kämpar för en utökad demokrati:

”Det politiska våldet i Sverige har hittills inte tagits på allvar. Den upptrissade tonen mot Sverigedemokraterna sänder ut otäcka signaler till vänsterextrema terrorgrupper att SD:are och andra nationalister är fritt villebråd.

Nordisk Ungdom har alltid tagit avstånd från det politiska våldet. Vi kämpar för en utökad demokrati där alla ska kunna göra sina åsikter hörda. Vi tänker aldrig låta våldet och hatet segra!”

Efter händelsen har den vänsterextrema gruppen ”Ta tillbaka välfärden” hyllat dådet på sociala medier. I samband med attacken har också AFA gått ut med att de numera känner till vart Kronan, Nordisk Ungdoms nya hemliga lokal, ligger.

UPPDATERAD: Enligt uppgifter till Nordfront ska 15-20 maskerade och beväpnade personer ha angripit tre nationalister som stod utanför lokalen. Två av nationalisterna lyckades fly från platsen men den tredje personen blev alltså kvar på platsen och svårt misshandlad. När nationalisterna inne i lokalen hörde talas om bråket beväpande de sig för att konfrontera angriparna, men dessa hade då redan flytt fältet.

Källa:
DET POLITISKA VÅLDET MÅSTE FÅ ETT SLUT!


  • Publicerad:
    2014-12-14 19:55