CIVILKURAGE. Lotta Eriksson i Nyköping, som tidigare i veckan spöade och körde ut sex angripande vänsterextremister från sitt hem, har tilldelats Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris för sitt föredömliga mod.

Lotta Eriksson i Nyköping som tilldelats Nordiska motståndsrörelsens Civilkuragepris i form av ett basebollträ och blommor.

I fredags kunde Nordfront berätta om Lotta Eriksson, 47, i Nyköping som ensam försvarade sig och sin familj mot sex beväpnade antifascister som försökte tränga sig in i deras hem. Med ett slagträ gav hon en av angriparna så mycket stryk att hela gruppen tog till flykten.

Sedan artikeln publicerades har många människor uttryckt både beundran och uppskattning av Lottas modiga agerande, och flera har uttryckt att hon utgör ett mycket gott föredöme för nordiska kvinnor, såväl unga som gamla.

Under söndagen kunde den tillförordnade chefen i Näste 8 besöka Lotta och tillkännage att hon tilldelats Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris, efter beslut av organisationens ledare Simon Lindberg.

Lotta fick också motta en gåva från organisationen i form av ett nytt slagträ i metall, eftersom polisen beslagtagit hennes gamla, och en blomsterbukett.

Senare under söndagskvällen intervjuades Lotta i Radio Nordfront där hon berättade om händelsen när hon blev angripen i sin lägenhet.

Simon Lindberg tillkännagav att Lotta Eriksson tilldelats årets civilkuragepris och berömde henne för hennes modiga och föredömliga agerande.

— Det känns som att ha fått Nobelpriset, fast bättre, säger Lotta om utmärkelsen.

I programmet passade Lotta också på att sända ett varmt tack till alla nationella kamrater som stått bakom henne.

Nordfronts redaktion ber också att få gratulera Lotta Eriksson till det välförtjänta civilkuragepriset!

Listen to ”Lotta Eriksson får Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris: Hela-intervjun” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2019-12-22 21:55