Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vänsterextremist åtalas för ofredande av konstnär

Av Redaktionen, 2019-09-04
redaktionen@nordfront.se

VÄNSTEREXTREMISM. Leodan Muciel Rodriguez åtalas för ofredande efter att ha hällt en milkshake över Dan Park i samband med ett AFS-torgmöte i Malmö.

Leodan Muciel Rodriguez (920702-3954). Foto: Polisen.

Det var den 20 maj som Alternativ för Sverige höll ett torgmöte på Stortorget i Malmö som en del i partiets EU-valskampanj. På plats för att lyssna på AfS var den kontroversielle konstnären Dan Park. Medan han stod och lyssnade på talen kom en grupp vänsterextremister fram till honom, däribland den ökände AFA:iten Leodan Muciel Rodriguez (920702-3954).

I förhör har Dan Park berättat att en okänd man ska ha knuffat honom i bröstet, varpå Rodriguez hällde ut en milkshake över honom. Händelsen bevittnades av polis som grep Rodriguez på plats.

Gatukonstnären Dan Park. Foto: Nordfront.

Rodriguez åtalas nu för ofredande vid Malmö tingsrätt, som har huvudförhandling i ärendet den 1 november klockan 14:45.

”Utomparlamentarisk twitterhuligan” med förkärlek för homolobbyn
Leodan Rodriguez är en ökänd AFA-sympatisör som figurerat på Nordfront tidigare och är dömd för politiskt motiverade brott. Han dömdes exempelvis 2017 till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för våldsamt upplopp i samband med att Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade i Stockholm i november 2016.

Samma år marscherade han med homolobbyn i en så kallad Prideparad i Trelleborg och deltog i ett bråk med aktivister från Nordiska motståndsrörelsen som protesterade mot det folkfientliga evenemanget.

LÄS MER: Näste 3 mötte HBTQ-älskande ”antifascister” i Trelleborg

Leodan Rodriguez med bögflagga i högsta hugg under en Prideparad i Trelleborg 2017.

Tidigare var Rodriguez känd för Twitterkontot ”Vilda vänstern”. Numera sprider han globalistiska budskap på Twitter med kontot ”Svik inte, kompis”, där han beskriver sig som en ”utomparlamentarisk twitterhuligan” som är ”anarkist i hjärtat – kommunist i hjärnan” och som vill ha ”en värld som rymmer många världar”.

Motståndsrörelsens avancemang i Trelleborg ledde också till att Rodriguez och hans kamrater försökte – men misslyckades med – att kraftsamla i ett antifascistiskt möte i staden året efter, där bland annat Showan Shattak höll något typ av anförande.

Källa:
Malmö tingsrätt: B 7933-19 (Stämningsansökan och FUP)


  • Publicerad:
    2019-09-04 15:58