SJÄLVFÖRSVAR. På onsdagskvällen fick en nationell kvinna i Nyköping besök av sex beväpnade AFA-anhängare som försökte tränga sig in i hennes hem. Hon lyckades få tag i ett basebollträ och gav den första av dem så mycket stryk att de alla tog till flykten.

Lotta Eriksson bredvid lägenhetsdörren där AFA trängde sig in.

Lotta Eriksson bor med sin 16-årige son i en lägenhet i Nyköping. Hon har varit nationell ända sedan tonåren och har senast varit engagerad i organisationen Right Wing Resistance.

Under onsdagen hängdes hennes före detta make ut som ”nazist” på en vithatande vänsterextrem hemsida. Bara några timmar senare ringde det på dörren hemma hos Lotta Eriksson, där ex-maken inte längre bor. I tittögat såg hon en ensam mansperson med nedböjt huvud.

Hon anade inget oråd utan öppnade för att fråga vad han ville. Rödingen slet då tag i dörren och satte foten emellan så att Lotta inte skulle kunna stänga den. Samtidigt såg hon hur ytterligare fem män stormade ner från våningsplanet ovanför fram mot hennes dörr.

Lotta hann se att flera av personerna bar skyddsvästar och hade slagvapen i händerna. Hon kämpade förgäves med att försöka dra igen dörren och förstod att de här sex personerna var ute efter att skada henne och sonen, som satt i sitt rum och spelade spel med hörlurar.

Instinktivt sträckte hon sig efter och lyckades få tag i ett basebollträ som stod innanför dörren. Samtidigt som den första rödingen kom in i hallen måttade hon ett kraftigt slag mot hans huvud. Han gick ned på knä och försökte skydda sig men Lotta fortsatte att mata slag mot honom.

Till sist föll den ynkliga afaiten ut genom lägenhetsdörren och nedför hela trappavsatsen utanför. Då flydde också de andra fem rödingarna nedför trappan och fick släpa ut sin medvetslösa AFA:polare ur huset.

Nordfront: ”Hur kände du dig efter den här händelsen?”

Lotta: ”Jag var ju lite omskakad, men framför allt kände jag mig väldigt stolt över mig själv. Att jag, en 47-årig kvinna på 154 centimeter, kunde klå upp och avhysa sex vidriga rödingar!”

Lotta berättar att hon som nationell kvinna har tränat kampsport i många år, och att hon ser det som helt nödvändigt att kunna försvara sitt hem och sin familj.

Efter att rödingpacket hade flytt ringde Lotta till polisen, som infann sig på platsen otroligt snabbt. De tog upp hennes anmälan och registrerade den som ett hemfridsbrott. Polisen tog även med sig basebollsträet som var blodigt och där stora hårtussar hade fastnat.

Däremot gjorde polisen ingen som helst brottsplatsundersökning, vilket Lotta säger att hon tolkar som att de inte kommer att lägga ner någon större möda på att försöka hitta de skyldiga.

Slagmärken på dörrkarmen efter basebollträet.

Nordfront: ”Varför tror du att AFA sökte upp och attackerade dig?”

Lotta: ”Jag är säker på att det var för att min före detta man hade hängts ut som nazist på deras sida den dagen. De skrev ju om hans nationella engagemang, men framför allt om den färska domen mot honom för misshandel, grov kvinnofridskränkning, dopingbrott och lite annat. Jag tror att det var honom AFA var ute efter. Men de borde ha förstått att han inte bor här längre eftersom vi är skilda.”

Lotta berättar att ex-maken i väntan på fängelsedomens avtjänande bor på annan ort.

Efter händelsen har Lotta fått kontakt med en mycket bra advokat som kommer att bistå henne under utredningen och även med en del andra praktiska saker.

Nordfront: ”Har du några tankar på hur du kommer att gå vidare efter det här?”

Lotta: ”Jag tänker inte låta mig skrämmas. En av de första sakerna jag vill göra nu är att skicka in en medlemsansökan till Nordiska motståndsrörelsen. Jag vill aktivera mig och göra något i kampen för vårt folk.”

När detta skrivs har Lottas ansökan redan inkommit till ansvarigt Näste.


  • Publicerad:
    2019-12-20 13:35