Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Miljonstöd till militanta antifascister

Av Redaktionen, 2019-11-06
redaktionen@nordfront.se

DANMARK. Köpenhamns kommun finaniserar militanta antifascister med miljoner.

Under gårdagen skrev Nordfront om hur statliga Vetenskapsrådet i Sverige stöttar den antivita före detta AFA-ledaren Tobias Hübinette med 3,9 miljoner kronor.

Nu visar det sig att hans antifascistiska kamrater i Danmark också får finansiering av det system de påstår sig bekämpa.

Det är Köpenhamns kommun som nu går in med 1,3 miljoner danska kronor för att stötta Ungdomshuset på Dortheavej 61, som är en samlingsplats för militanta antifascister. Utöver detta får de ”revolutionära” anifascisterna tillskott från kommunen till administration samt momskompensation. Detta skriver Nordfront.DK i en längre artikel.

I ungdomshuset huserar bland annat Revolutionære Antifascister, Antifascistisk Aktion och Antifascistiske Unge. Revolutionære Antifascister, en organisation som sänt folk för att strida i Syrien, har bland annat organiserat en konsert i huset.

Revolutionære Antifascister i Syrien. Bilden visades upp på Ungdomshusets Facebook-sida med en uppmaning om att slåss på kurdernas sida mot Turkiet.

Källa:
Københavns Kommune giver millionstøtte til militante antifascister


  • Publicerad:
    2019-11-06 16:55