Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vänsterpolitiker gråter ut: ”Känner sig förföljd” av Motståndsrörelsen

Vänsterpartist och lesbisk Påstår sig ha fått hotfulla telefonsamtal.

Nordiska motståndsrörelsens aktivister angripna – försvarar sig

Uttalande om slagsmål   Avvärjer oprovocerat våld – nu anmälda för misshandel.

En pressbild Sofie Eriksson

DT ansluter sig till riksdagsledamots (S) ”korståg mot nazismen”

Inskränkningar av fri- och rättigheter förespråkas ”Demokratin måste försvara sig – förbjud NMR!”

Invandrare gripna av polis efter torgmöte i Örebro

INRIKES. I lördags greps en grupp invandrare efter att de misslyckats med att störa ett torgmöte anordnat av Nordiska motståndsrörelsen.

Motståndsrörelsens ledare gästade månadsmöte i Näste 8

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Söndagen den 9 februari höll Näste 8 ett välbesökt månadsmöte som innefattade såväl träning, medlemsmöte som ett lärorikt föredrag av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

SD polisanmäler omskriven “nazistutställning” i Norrköping

INRIKES. Sverigedemokraterna har polisanmält Norrköpings Stadsmuseum för grovt förtal på grund av utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu” som innehöll en bild av partiets styrelse i kommunen 2018.

Modiga Lotta i Nyköping får Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris

CIVILKURAGE. Lotta Eriksson i Nyköping, som tidigare i veckan spöade och körde ut sex angripande vänsterextremister från sitt hem, har tilldelats Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris för sitt föredömliga mod.

Vänsterpartister avstår Almedalen “så länge nazister ges fritt utrymme”

POLITIK. Fyra riksdagsledamöter med utländsk bakgrund från Vänsterpartiet skriver i Expressen att ”så länge som polisen och Säpo väljer att ge nazisterna fritt spelutrymme kommer vi inte att delta i Almedalsveckan”.

HD: “Förbrytare!”-plakat kan konfiskeras

YTTRANDEFRIHET. Högsta domstolen slår fast i en dom att de plakat som bars i Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg 2017 med texten ”Förbrytare!” under bilder på kända personer ska anses som tryckta skrifter och därmed kunna konfiskeras.

Motståndsrörelsen intog Köpenhamn!

AKTIVISM. Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen har idag befunnit sig i Köpenhamn, där man genomfört en offentlig aktion.

Media uppmärksammar Motståndsrörelsens aktioner mot homolobbyn och politiker

NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I både svensk och finsk gammelmedia förfasar man sig över Nordiska motståndsrörelsens folkupplysande aktioner mot subversiv verksamhet och lögnaktiga politiker.

För frihet i Finland: Nationalsocialismen lever – Eläköön Vastarintaliike!

FINLAND. Idag på Finlands självständighetsdag genomförde nationalsocialister från hela Norden en demonstration mot åsiktsförtrycket i Finland. Nordfront var på plats och liverapporterade från manifestationen. Liveuppdatering avslutad

Motion om förbud mot “rasistiska” organisationer inlämnad till riksdagen

POLITIK. I en motion till riksdagen föreslår socialdemokrateDenis Begic att ”rasistiska” organisationer ska förbjudas i lag i Sverige.

Dokumentär om Nordiska motståndsrörelsen vinner pris i Norge

KULTUR. Den svenske journalisten Henrik Evertsson har vunnit priset som Årets frilansare i Norge för sin dokumentär om Nordiska motståndsrörelsen, men i Sverige vägrar PK-medierna att visa den.

Judar och rasfrämlingar debatterade förbud mot Nordiska motståndsrörelsen

YTTRANDEFRIHET. I en paneldebatt på torsdagskvällen anordnad av FN-förbundet och Uppsala universitet på temat ”Förbud mot våldsbejakande grupper?” hånade judarna Jan Scherman och Anne Ramberg Nordiska motståndsrörelsen.

Förvaltningsrätten i Stockholm avslår folkförrädarnas överklagan

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Flera folkförrädiska partier överklagade Nordiska motståndsrörelsens tillstånd för demonstrationen i Stockholm. Men nu ger Förvaltningsrätten Motståndsrörelsen rätt.

Tillstånd för valtält i Boden är beviljat

BODEN. Polismyndigheten i Norrbotten har idag beviljat Nordiska motståndsrörelsens ansökan om att få sätta upp valtält i Boden.

Aftonbladet: “Lämna nazisterna ensamma på en ö”

MEDIAHETS. I en ledarartikel går nu den folkfientliga tidningen Aftonbladet ut med en uppmaning till polisen om att stoppa Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Stockholm den 25 augusti.