NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN Ledande personer Nordiska motståndsrörelsen har nyligen klassats som terrorister av USA:s utrikesdepartement. I en exklusiv intervju diskuterar Motståndsrörelsens ledare, Fredrik Vejdeland, utnämningen, dess konsekvenser och framtiden det medför för organisationen.

Fredrik Vejdeland, ledare för Nordiska motståndsrörelsen, har tillsammans med tre andra ledare för organisationen, nyligen utsetts till ”Specially Designated Global Terrorist” (SDGT) av det amerikanska utrikesdepartement. I en intervju för Motståndsrörelsen.se diskuteras terrorklassningen, dess konsekvenser och framtiden för Motståndsrörelsen med organisationens ledare.

Intervjun inleds med frågan hur känns det att vara utnämnd som en terrorist? Vejdeland svarar med en blandning av ironi och stolthet: ”Det är hedrande, såklart. Alla män med hedern i behåll och vid sina sinnens fulla bruk drömmer innerst inne om att få bli klassade som en av världens värsta fiender till Sion och terrorstaten USA.

Vidare tror han att beslutet är ett resultat av en samlad kampanj mot Motståndsrörelsen. ”Det är nog en ’joint effort’. Ursprungligen är detta en judisk kampanj för att förhindra att svenskar organiserar sig för sitt eget folk.”

Fredrik spekulerar att det är kopplat till Sveriges stundande DCA-avtal med USA, som han menar utgör en ockupation av svensk mark. Han tror också att globalisterna känner sig hotade och därför blir mer repressiva.

USA:s utrikesdepartement har anklagat Motståndsrörelsen för att regelbundet träna i våldstaktik och knivslagsmål. Dessa anklagelser avvisas som vilseledande. ”Att träna kampsport för att försvara sig själv är varken olagligt eller omoraliskt på något sätt.”

Terrorklassningen innebär att Motståndsörelsen och dess ledare inte längre kan använda amerikanska tillgångar och finansiella system. Fredrik menar dock att detta inte kommer att hindra organisationens verksamhet: ”Vi är garvade och de som är medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen besitter en mental styrka som få har idag.”

På frågan om beslutet kommer stoppa Motståndsrörelsen är Vejdeland bestämd: ”Om man med ’terrordåd’ menar att med legala medel fortsätta bekämpa främmande makt som styr vårt land… så, ja, då kommer vi fortsätta med det.”