POLITIK. Fyra riksdagsledamöter med utländsk bakgrund från Vänsterpartiet skriver i Expressen att ”så länge som polisen och Säpo väljer att ge nazisterna fritt spelutrymme kommer vi inte att delta i Almedalsveckan”.

Malcolm Momodou Jallow (V) (Bild: Sveriges riksdag)

I en debattartikel i Expressen skriver de fyra vänsterpartistiska riksdagsledamöterna Malcolm Momodou Jallow, Lorena Delgado Varas, Tony Haddou och Daniel Riazat att de tänker bojkotta årets Almedalsvecka i Visby eftersom polisen och Säpo inte hindrar Nordiska motståndsrörelsen från att delta.

Debattörerna hänvisar till att RFSL tidigare meddelat sitt beslut att inte heller delta i Almedalsveckan på grund av det de kallar ”hatet och hoten om våld från de rasistiska och nazistiska rörelser”.

I svepande ordalag skriver vänsterfrämlingarna om att det ”högerextrema hotet mot demokratin fortsätter att öka” och gör därpå följande påstående:

Näthat, hot, våld, kvinnomisshandel och hatbrott är bara några av de brott som de gjort sig skyldiga till år efter år. Dessutom verkar inte rättsväsendet ta frågan på allvar.

Debattörerna kopplar alltså ihop den lagliga organisationen Nordiska motståndsrörelsen med ”våld” och ”kvinnomisshandel”. Med samma logik skulle man således kunna förbjuda Socialdemokraterna från att delta i Almedalen på grund av våldtäkter som invandrade rasfrämlingar begår.

Därefter väljer debattörerna att anspela på sitt ursprung för att stärka sin argumentation:

Vi som skriver under denna artikel är riksdagsledamöter för Vänsterpartiet. Vi drabbas av dessa grupper såväl för våra demokratiska åsikter och förtroendeuppdrag som för att vi är icke-vita.

Retoriskt undrar debattörerna också vad den tidigare statsministern Olof Palme hade tyckt om han levt idag och hade ”fått bevittna hur nazism och rasism tilläts spridas helt fritt, utan några som helst påföljder”.

Debattörerna avslutar inlägget med att konstatera:

I en demokrati är det under all kritik att inte alla kan delta i det politiska livet.

En åsikt som de alltså underbygger genom att yrka på förbud för Nordiska motståndsrörelsen att delta i det politiska livet.

Källa:
Vi avstår Almedalen så länge nazister ges fritt utrymme


  • Publicerad:
    2019-06-28 11:35