INRIKES. I lördags greps en grupp invandrare efter att de misslyckats med att störa ett torgmöte anordnat av Nordiska motståndsrörelsen.

Under lördagen höll Nordiska motståndsrörelsen ett torgmöte i Örebro, närmare bestämt på Våghustorget, på temat ”White lives matter”.

Efter att ha varit på torget ett bra tag fick man sällskap av ett invandrargäng som bland annat försökte sig på att förnedra aktivisterna genom att kräva att den medhavda banderollen skulle plockas bort, men istället blev dessa tillrättavisade och höll sig sedan undan.

Gänget följde senare på avstånd efter mot parkeringen, vilket aktivisterna upptäckte när de skulle åka hemåt. Som sällskap hade de ett antal poliser, som enligt en meningsmotståndare senare grep flera av dem.

Så här beskriver Jonas Lundström situationen:

När sista nazistbilen lämnat och lugnet var på väg valde polisen att eskalera genom att ge sig på antinazistiska örebroare, i det här fallet främst en liten skara mestadels icke-vita.

Det utdelades knuffar och befallningar om att lämna, det jagades in bland husen, det blev hårdhänt nedtryckning i backen och åtminstone någon person fördes bort.

Hundpatrullen kallades också in efter en stund, trots att absolut ingen stökighet fanns på platsen, utöver den som polisen skapade.

Riktigt hur korrekt Lundströms redogörelse är går inte säkert att säga. I samma Facebookinlägg påstod han också att aktivisterna betett sig hotfullt när de ”ifrågasatts” av ”förbipasserande”.


  • Publicerad:
    2020-07-21 21:30