Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfrontjournalist nominerad till Årets Hedersflashbackare

Av Redaktionen, 2017-02-08
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Till årets Flashback Awards har Nordfronts journalist och tillika chefen för vår nya Grävredaktion Robin Boström nominerats till ”Årets Hedersflashbackare”

Robin Boström under årets Aktivistdagar, där han talade om sina visioner för den grävande journalistiken inom Nordfront.

Yttrandefrihetsforumet Flashback låter varje år sina användare nominera och sedan rösta fram titeln ”Årets Hedersflashbackare” som en del av det årliga ”Flashback Awards”.

Bland de nominerade återfinns i år Nordfrontjournalisten Robin Boström som nyligen också utsetts till chef för den särskilda Grävredaktion som Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland presenterade under Nordiska motståndsrörelsens nyligen genomförda Aktivistdagar.

Grävredaktionens uppgift är att vara Nordfronts spjutspets vad gäller just grävande och djupgående journalistiskt arbete.

Boström nomineras för den uppmärksammade aktion han i oktober genomförde när han med filmkamera konfronterade de främlingar som misstänktes för en gruppvåldtäkt av en rullstolsbunden svensk kvinna på Gotland. Nomineringen lyder som följer:

Detta kan vara svensken som visade mest civilkurage under år 2016. Han blev dessutom trakasserad av poliser som agerade livvakter åt våldtäktsblattarna.

Se filmen från den uppmärksammade konfrontationen nedan:

Nordfront har förstås intervjuat vår medarbetare som under gårdagskvällen fick reda på nomineringen.

— Jag är förstås hedrad och tacksam över nomineringen. Flashback är, med sin höga grad av yttrandefrihet, en plats där nationalsocialistiska idéer och värderingar rent naturligt kan växa och frodas. Det sker ju automatiskt där artificiella och nedtystande mekanismer såsom en samlad massmedia och en förtryckande stat inte har samma inflytande som i samhället i stort, säger Boström och fortsätter:

— Samtidigt hoppas jag att uppmärksamheten kan leda till att fler svenskar börjar stå upp för sig själva och sitt folk och att fler läsare hittar till Nordfront.

Flashback Awards har under tidigare år nominerat Motståndsrörelsen vid flera tidigare tillfällen. Under Flashback Awards 2014 nominerades Motståndsrörelsen till pris för Årets civilkurageÅrets bästa Flashbacktråd samt Årets yttrandefrihetskämpe efter konfrontationen i Kärrtorp. Motståndsrörelsen kom tvåa i omröstningen till ”Årets yttrandefrihetskämpe” efter Edward Snowden. Nomineringen löd:

Genom att återskapa en ögonblicksbild av vänsterns ständiga attacker mot nationalistiska demonstrationer hamnade frågan om etablissemangets intima förhållande med extremvänstern i blickfånget. Människor som initialt antog att Linje 17 var något legitimt insåg långsamt, när händelseförloppet började klarna, att så inte var fallet, vilket även har gett ringar på vattnet i och med att etablissemanget oförtrutet har fortsatt att stödja samma och liknande grupperingar.

Nu hoppas vi på förstaplatsen för civilkurageaktionen på Gotland. Vi uppmanar därför alla våra läsare att gå in och röstaRobin Boström till Årets Hedersflashbackare. För detta behövs endast en användare på Flashback. För ni vill väl inte att exempelvis Sebbe Staxx eller Zlatan Ibrahimovic vinner?

Rösta på Robin Boström till Årets Hedersflashbackare HÄR.

Källa:
Flashback Awards 2017 – Årets Hedersflashbackare – Omröstning


  • Publicerad:
    2017-02-08 22:00