VÄNSTERTERROR. Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) har fått sitt hus vandaliserat av den vänsterextrema terrororganisationen Afa. Organisationen har tagit på sig ansvaret för dådet.

Finansregionrådet i Stockholm, Irene Svenonius (M), har fått sitt hus vandaliserat av vänsterpack. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA).

Irene Svenonius (M), finansregionråd i Stockholm, har fått sitt hus vandaliserat av den vänsterextrema terrororganisationen Afa, skriver Expressen.

En bild på våldsorganisationens hemsida som uppges visa Svenonius hus visar hur fasaden har klottrats ner med texterna ”AVGÅ” och ”AFA STHLM”.

Afa har tagit på sig ansvaret för dådet, som ska ha motiverats med att Svenonius tillsammans med Filippa Reinfeldt, Göran Hägglund och ”före detta borgerliga politiker med intressen inom privata vårdbolag” har medverkat till ”plundring av sjukvården”.

Vandaliseringen av Svenonius hem har bekräftats av moderaterna. Partisekreteraren Gunnar Strömmer kommenterar:

— Detta är ett avskyvärt illdåd. Hot och våld mot folkvalda är angrepp mot vår demokrati och får aldrig accepteras. De som gjort detta måste hittas och lagföras.

Företrädare för etablissemanget har på Svenonius Twitterkonto beklagat det inträffade.

Aida Hadžialić, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholm, skriver: ”Alla ska känna sig trygga i sitt hem, så även Sveriges förtroendevalda. Vi måste gemensamt stå upp för demokratin.”

Svenonius har avböjt att kommentera det inträffade.


  • Publicerad:
    2020-05-02 21:00