CENSUR. Den sociala nätverkstjänsten Twitter tar nu till ytterligare metoder för att censurera åsikter som inte faller internetjätten i smaken.

Twitter visar ännu en gång att de har en politisk agenda.

Twitter har tidigare valt att stänga av och radera konton för bland annat kända företrädare för den amerikanska ”alt-right”-rörelsen. Nu väljer Twitter att ta till ännu metoder för att försvåra för motståndare till den nya världsordningen att föra ut sitt budskap.

Kommentarer av oliktänkande kommer gömmas undan i sökresultaten och svaren. Det ska bli svårare för kommentarerna att bli sedda. Behovet av fler klick ska förhoppningsvis leda till minskad motivation för oönskade användare. Twitter kommer dock inte plocka bort några av inläggen, i vart fall inte i dagsläget.

Twitter påstår att negativa och hatiska inlägg ökat rekordartat på senare tid. Bland rent hatiska kommentarer och personangrepp väver även Twitter in allt ifrån kritik mot det rådande systemet med massinvandring, feminism, HBTQ och andra nedbrytande fenomen.

Enligt en nyligen utförd studie av forskare på George Washington University ska vad man kallar “nazistiska sympatisörer” ha ökat sin aktivitet på Twitter med 600 procent sedan 2012.

Källa:
Twitter presenterar åtgärder mot hatinlägg


  • Publicerad:
    2017-02-08 14:30