USA. Polisen såg stillsamt på när vänsterextremister attackerade barnfamiljer och pensionärer vid en demonstration för att stödja Donald Trump i Kalifornien. Då steg en man fram som iklädd sköld, klubba och gasmask attackerade den yttrandefrihetshatande pöbeln för att försvara sina medpatrioter. Nu hyllas han på sociala medier som ”the Alt-Knight”.

Det var i Berkeley i Kalifornien som ett stort antal anhängare till Donald Trump hade samlats för att visa sitt stöd för presidenten. Staden är ökänd för sin vänsterliberala befolkning och huserar ett universitet som är ett av landets mest kulturmarxistiska lärosäten.

Att presidenten kunde samla ett sådant stöd i Kalifornien blev förmodligen för mycket för den stora grupp motdemonstranter som hade samlats i närheten, varpå de ganska snart började attackera människor med knivar, pepparspray och slagträn. Några svartklädda och maskerade antifascister uppges också ha försökt att infiltrera Trump-publiken för att kunna komma åt dem som annars hade hållit sig i bakgrunden, exempelvis pensionärer.

Vänsterpöbelns intentioner tydliggjordes också när de bland annat eldade upp en skylt där det stod ”Free speech”.

Många Trump-supportrar verkar ha varit helt oförberedda på attacker från storfinansens lakejer.

Flertalet slagsmål ska ha brutit ut och många Trump-supporters skadades, speciellt äldre personer som inte tycks ha väntat sig att bli attackerade för att de utnyttjat sin grundlagsskyddade rätt att uttrycka sin åsikt. Samtidigt ska polisen ha stått bredvid och sett på i full kravallutrustning.

Plötsligt ska dock en man, iklädd hockeyutrustning, klubba, sköld och gasmask ha hållit ett brandtal till sina kamrater innan han gav sig på den yttrandefrihetshatande pöbeln som attackerade hans medpatrioter.

Av någon anledning så fick detta polisen att vakna varpå de arresterade mannen. Ganska snart samlades det dock in pengar för att betala hans borgen och han har i skrivande stund släppts fri.

Kyle ”the Alt-Knight” Chapman arresteras av polisen efter att med stort mod ha försvarat sina kamrater.

Inte mycket är känt om klubbmannen, förutom att han heter Kyle Chapman, men han hyllas nu överallt på sociala medier och på diverse Alt-right-bloggar som the Alt-Knight och Based Stickman för sitt tilltag. Samtidigt har en namninsamling startats för att förmå president Trump att benåda honom, då polisen tänker försöka åtala honom för en rad brott.

Så här skriver Andrew Anglin The Daily Stormer:

Albeit outnumbered by cops and Leftist scum, one patriot whisked in from the shadows to fight back. Dressed like a custom character from Fallout 4, ”Berkeley Stickman” was filmed beating back leftist attackers and pepper spraying the crowd to save helpless Trump supporters from being killed.

Se en sammanfattning av händelserna nedan:

Källa:
Support Berkeley Stick Man’s Legal Defense Fund


  • Publicerad:
    2017-03-08 10:22