USA. Våldet mellan vänsterextremister och högerorienterade grupper i samband med demonstrationer i USA ser ut att fortsätta även i år.

I lördags hölls en demonstration för Donald Trump vid University of Washington, i Seattle. Yttrandefrihetshatande motdemonstranter dök upp, inklusive maskerade och beväpnade ”antifascister”.

AFA:iterna på plats skulle dock visa sig vara väldigt fega när de stötte på en grupp aktivister från Proud Boys, en yttrandefrihetsvänlig ”alt-light”-grupp som kan beskrivas som konservativa kulturnationalister.

Trots att Proud Boys tar avstånd från rasism så är de hatade av amerikanska AFA:iter, men vänsterextremisterna vågade inte göra något när deras motståndare gick in i deras motdemonstration.

Vid en annan incident ser man hur en feg vänsterextremist slår ett slag mot en av deras meningsmotståndare för att sedan gömma sig bakom sina pacifistiska kamrater.

Den mest våldsamma sammandrabbningen verkar ha skett efter att Proud Boys-aktivisterna stött på AFA:iter i närheten av sina bilar som hade fått däcken sönderskurna. En AFA:it startar där ett bråk genom att börja spruta pepparspray, men vänsterextremisterna får snabbt stryk och ger upp. Istället för att spöa upp dem tycker de ”radikala” och ”revolutionära” vänsteraktivisterna att killarna från Proud Boys borde ringa polisen och låta dem reda ut det inträffade. När polisen dyker upp springer rödingarna dock snabbt från platsen.

Fem personer ska ha gripits i samband med demonstrationerna i Seattle. Det är dock oklart från vilken sida de gripna är och vad de är misstänkta för.


  • Publicerad:
    2018-02-12 12:00