VAL2018. Under dagen har Näste 1 genomfört en offentlig flygbladsutdelning i Örebro. På plats fanns också en brokig skara antifascister, som bland annat lanserade en kamplåt om valet.

Örebros antifascistiska elit var på musikaliskt humör dagen till ära. Foto: Nordfront.se.

”Vi vet redan nu hur befolkningen kommer att rösta!”, så inleder en trubadur som ser ut att tillhöra Örebros antifascistiska skaror en kamplåt som under dagen framfördes i samband med att Näste 1 höll en offentlig flygbladsutdelning i staden. I en megafon som hålls upp av en kvinna – alternativt en man i klänning – fortsätter han med att ”en hel femtedel fattar inte hur mycket som står på spel” och att ”en röst på SD är en röst på sorg”, vilket innebär att han och hans kamrater ”måste möta rädslan på våra torg”.

Exakt vad ”rädslan” innebär är svårt att avgöra, men låten övergår sedan att handla om ”Sveriges stoltaste små gossar” vilket troligtvis syftar på Nordiska motståndsrörelsens aktivister. Showen avslutas med att trubaduren sjunger att ”på Nordfront finner du bara mer sorg i din vän” innan han plockar ihop sin gitarr under tystnad.

Se hela det spektakulära uppträdandet nedan:


  • Publicerad:
    2018-04-21 16:00