USA. Staden New Orleans förväntas idag bli skådeplats för tumult då myndigheterna fortsätter att nedmontera historiska monument som klassats som symboler för ”vit makt”. Nationalistiska grupper men även Antifa har lovat att demonstrera i staden idag.

Bakom beslutet att avlägsna de historiska monumenten står den av judar finansierade borgmästaren Mitch Landrieu. Borgmästaren har fått en större donation för ändamålet från en anonym avsändare. Det första monumentet avlägsnades redan i april men bland annat två statyer föreställande sydstatsgeneralen Robert E. Lee skall också rivas ner. Dagens nationalistiska demonstration hålls därför i parken Lee Circle, där ett av Lee-monumenten står.

De första sammandrabbningarna ägde rum den första maj för snart en vecka sedan, då aktivister från Antifa attackerade så kallade Confederate heritage-aktivister, varav en del var svarta. Dagarna därefter informerades allmänheten om att ett anti-vitt evenemang kommer att hållas till stöd för att riva ner monumenten. Evenemanget går under namnet ”#TakeEmDownNOLA”. Den anti-vita marschen börjar idag i Congo Square i New Orleans och avslutas i Lee Circle – där alltså nationalisterna också kommer att samlas.

Bland annat Based Stickman (Kyle Chapman) och andra ”Alt Knights” har lovat att komma till den nationalistiska demonstrationen och Dr. David Duke har uppmanat sina lyssnare att delta i tillställningen. De senaste veckorna har flera sammandrabbningar mellan nationalister och anti-vita grupperingar ägt rum runtom i USA. Den mest kända är Slaget om Berkeley där Antifa drevs på flykten av nationalisterna. Mindre skärmytslingar har också ägt rum i Pikeville i delstaten Kentucky i slutet av april samt igår i Minnesotas huvudstad Saint Paul.

Från ett tidigare tumult i New Orleans.

Ett av monumenten som den anti-vita pöbeln vill riva ned.

Källor:
Battle of New Orleans Set to Heat Up This Sunday!
The Battle of New Orleans: May 7th, Be There or be a CUCK


  • Publicerad:
    2017-05-07 15:30