USA. Donald Trumps lagförslag om en ny sjukvårdsreform drogs under gårdagen tillbaka efter att man saknade tillräckligt med stöd för att kunna genomdriva den. Trump är dock övertygad om att den gamla reformen, Obamacare, kommer att upphöra av sig självt på grund av alla problem som finns med det systemet.

Ett av Donald Trumps vallöften var att ersätta Obamacare.

Donald Trump beordrade under gårdagen representanthusets talman Paul Ryan att dra tillbaka lagförslaget om den nya sjukvårdsreformen efter att man saknade tillräckligt med stöd för att kunna driva igenom den. Sjukvårdsreformen Obamacare som stiftades av USA:s före detta president Barack Obama kommer att fortsätta gälla tills vidare.

Trump är dock övertygad om att det bara är en tidsfråga innan den kostsamma och impopulära sjukvårdsreformen Obamacare kommer att ersättas med en ny reform.

När de alla blir civiliserade och går samman och försöker att ordna en stor sjukvårdsförsäkring för det här landet, så är vi öppna för det, vi är totalt öppna för det. Kanske det bästa som kunde hända var exakt vad som hände idag. För vi kommer till slut få en fantastisk sjukförsäkring i framtiden efter att den här katastrofen som kallas Obamacare exploderar, säger Trump. 

Trump kan tänka sig att samarbeta tillsammans med Demokraterna för att ta fram en ny sjukvårdsreform.

Nu är detta Demokraternas problem. De får ha det tills det slutar att fungera. Det är deras lag, inte vår. Men jag tror att Demokraterna kommer till mig och föreslår att vi ska arbeta tillsammans. Om båda partierna samarbetar kommer vi att få en bättre sjukförsäkring.

Källa:
Trump: Obamacare kommer att ”explodera”


  • Publicerad:
    2017-03-25 06:30