INRIKES. Tidningen Metro som når ut till över en miljon människor på daglig basis inleder idag ett samarbete med Stockholm Pride. Tidningen kommer under flera veckors tid vara fullspäckad med bland annat HBTQ-propaganda och ”allas lika värde”-artiklar.

Från och med idag inleder den ”politiskt oberoende” tidningen Metro ett tio veckor långt samarbete med Stockholm Pride. De 1 153 000 dagliga läsarna kommer varje vecka att bland annat matas med HBTQ-historia, artiklar rörande ”allas lika värde” och reportage från Pride-festivaler runt om i världen.

— Pride betyder stolthet och det är med stolthet vi på Metro samarbetar med Stockholm Pride. Pride och det budskap man förmedlar handlar om grundläggande värderingar kring mänskliga rättigheter, värderingar som är viktiga för oss på Metro, säger Staffan Erfors, chefredaktör på Metro.

Erfors säger också att det ska vara kul att läsa Metro samtidigt som det är väldigt kul med Pride och att det är i linje med Metros värderingar.

— För Metro som når samtliga är det en självklarhet och en styrka att vara en del av Stockholm Pride. Något vi är oerhört stolta över, säger Emelie Westermark, projektledare på Metro.

Metros sommartidning kommer delas ut på Pridefestivalen den 28 juni och ska vara fullproppad med Priderelaterade frågor.

Källor:
Därför inleder Metro samarbete med Stockholm Pride
Wikipedia om Metro


  • Publicerad:
    2017-05-10 14:00