Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Näste 6 i kamp mot Trästockfestivalen

Av Redaktionen, 2016-07-24
redaktionen@nordfront.se

SKELLEFTEÅ. Under helgen pågick den numera ökända Trästockfestivalen i Skellefteå dit festivalens arrangörer med sponsring valde att bussa in ”nyanlända” från närliggande orter och på så sätt utsätta nordiska kvinnor för stor fara. De lokala motståndsmännen har i samband med detta arbetat hårt med propaganda för att visa både skellefteborna men även arrangörer och besökare att det finns krafter även lokalt som inte accepterar detta vansinne.

varning1_cleaned

Trästockfestivalen är en årlig gratisfestival i Skellefteå dit allt ifrån lokala till internationella band kommer för att spela utan ersättning. Festivalen sägs vara ”drogfri” vilket är lite av ett stående skämt i staden då det brukar vara sommarens största fylleslag. Inga öltält finns inom festivalområdet, men väl utanför och på campingen, där tillresande festivalbesökare tältar, förekommer både alkohol i stora mängder likväl som narkotika.

Festivalen har alltid varit en utpräglad ”vänsterfestival” där grupper som Ung Vänster och RFSL brukar ha egna tält på området och där utpräglat politiska band gärna spelar och gormar ut sitt budskap på scenen. I år var inget undantag.

Det som var nytt i år var det faktum att festivalgeneralen och folkförrädaren Nils Andrén med sina kollegor och sponsrat av Arbetarnas bildningsförbund (ABF) och ”hälsodrycksföretaget” NJIE, mest känd för drycken Aloe Vera, valde att bussa in ”nyanlända” från närliggande orter helt gratis. På så sätt ökade man förstås den redan markanta risken för nordiska kvinnor som besöker festivalen att utsättas för våld och sexuella övergrepp. Nordfront rapporterade som bekant om detta tidigare och när Andrén konfronterades med saken svarade han genom att påstå att det är ”rasistiskt” att ens ställa frågor om saken.

Folkförrädaren Nils Andrén tycker det är "rasistiskt" att ifrågasätta hans metoder.

Folkförrädaren Nils Andrén tycker det är ”rasistiskt” att ifrågasätta hans metoder.

För att motverka sexuella övergrepp valde Andrén och hans kumpaner istället att uppmuntra till spontana ”killmiddagar”, enligt en feministisk kampanj startat av den antivita feministen Ida Östensson. Ifall det förekommit några ”killmiddagar” är dock oklart, på twitter tycks det mest vara kvinnliga feminister som febrilt eftersöker sådana exempel, dock verkar det vara utan större framgång.

Vidare ska man ha haft ”paneldiskussioner” under festivalen om ”sex, våld, kärlek och könsroller” och polisen har i vanlig ordning delat ut sina ”#tafsainte”-armband, även om festivalarrangörerna var emot just det tilltaget eftersom det inte satte fokus på ”männen”.

Kampgrupp 604 i Skellefteå har förstås inte låtit detta ske obemärkt och har under veckan arbetat stenhårt för att på olika sätt sprida propaganda och informera både lokalt och via Nordfront om vansinnet som pågår i staden. Dag som natt har man under hela veckan satt upp klistermärken, sprayat, haft banderollaktioner och rensat staden på den inför festivalen allt mer närvarande fiendepropagandan.

sprayklar_cleaned

Exempel på sprayningar på strategiska platser, bland annat i området för festivalcampingen.

Med början på torsdagskvällen drog kampgruppen även igång en informationskampanj med ett särskilt flygblad som varnade och informerade allmänheten om Trästockfestivalen. Flygbladet sattes upp över hela staden och när de flesta hade rivits ner efter första vändan redan på fredagseftermiddagen gav man sig ut igen och satte upp nya, något som även upprepades under lördagen. Flera hundra flygblad sattes upp och den intresserade kan ladda ner flygbladet och läsa vad som stod på det här.

varning_cleaned

Kampgrupp 604 arbetade tre dagar i rad med att få upp varningsblad över hela Skellefteå som informerade om Trästockfestivalen.

Under lördagen kom rapporter om att två sexuella ofredanden anmälts under fredagskvällen. Polisen erkände även att man misstänker ett stort mörkertal av ofredanden, något som kampgruppen stämmer in i med tanke på det nästan absurt stora antalet grupper av utländska män som under helgen setts dra runt i Skellefteå, sökandes kontakt med unga tjejer. Detta alltså trots ”panelsamtal” och polisens ”#tafsainte”-armband.

Taggade festivalbesökare.

Taggade festivalbesökare.

Trots de här armbanden har det varit några som har gjort något liknande. Det har börjat komma utredningspersonal nu på morgonen så om några timmar vet vi nog mer, sade då Magnus Söderberg, stationsvakt vid Skellefteåpolisen.

De båda misstänkta släpptes senare under lördagen då åklagare inte bedömde det som någon risk för fortsatt brottslighet och då de misstänkta inte ska ha känt offren sedan tidigare samt då polisen menar att de fått sig en ”rejäl tankeställare”.

Enligt lokalmedia hade Luleåbandet ”Movits!” under sin spelning på fredagskvällen uttryckt att sexuella övergrepp på festivaler är oacceptabla. Sedan ska de även ha gett en ”känga till båda Sverigedemokterna och Nordfront”, något som man påstår ska ha ”enat publiken” och fått den att ”koka”. Enligt kommentarer till Norrans artikel, som förstås senare raderats, ska det snarare hörts bu-rop från publiken när bandets sångare Johan Rensfeldt skanderade sina ”politiska” och antivita uttalanden. Vad som är sant i det fallet är dock svårt att säga då motståndsmännen i Skellefteå självklart inte deltog i det kulturmarxistiska spektaklet.

Under söndagen kom så ytterligare rapporter om sexuell ofredanden som skett under lördagskvällen. Först verkade det som att polisen inte riktigt visste hur många anmälningar som kommit in, men slutligen gick man ut och bekräftade att tolv stycken anmälningar om ofredande gjorts under natten. Man kommenterade även att det vanliga scenariot var att flera unga män gick på en ensam tjej.

Förutom detta ska polisen även ha haft fullt upp med annat, då festivalen tycks ha präglats av flera fall av fylleri och misshandlar. Samtidigt uppmanade festivalarrangörerna på Trästockfestivalens Facebooksida att ”kom och mys med oss!”.

Vidare uttalade sig Andrén i lokalmedia under söndagen om att han var så ”glad och tacksam” över det fina vädret samt alla som besökt festivalen och hjälpt till. De sexuella övergreppen kommenterade han inte för än på direkt fråga och om dessa sade han:

— Det är såklart jättetråkigt när det sker sådana incidenter. Det har även varit någon incident med misshandel också. Man hoppas ju att man, även i samhället i stort, ska komma till en punkt där sånt här inte sker, men där har vi en bit kvar. I nuläget är det också väldigt viktigt att det anmäls och kommer upp i ljuset och att polisen kan följa upp det här.

För Motståndsrörelsens del avslutades festivalhelgen under tidig söndagsmorgon med en banderollaktion i anslutning till festivalcampingen där framförallt ditresta rödingar håller till under helgen. Med megafon informerades besökarna som till stor del verkade sova av sig ruset om att vi kommer att stoppa förintelsen av vårt folk och våldtäkterna av våra kvinnor och att vi aldrig kommer att acceptera dessa typer av anti-vita spektakel.

banderoll1_cleaned

Ytterligare en aktion är dessutom inplanerad till veckan, men för den kommer vi behöva invänta och samla in all information om vad som verkligen skett under festivalen. Var du där och såg något som vi bör veta? Kontakta då gärna oss på redaktionen@nordfront.se .

Bor du i Skellefteå eller i närheten och känner att du vill hjälpa till att befria Norden och rädda ditt folk, tveka inte att kontakta nästeschef Robert Eklundrobert.eklund@nordfront.se eller ansök om medlemskap redan idag!

Glöm inte heller att följa oss på vår nästessida samt på vårt nystartade twitterkonto där vi delar med oss av lokala nyheter och aktiviteter samt information rörande Nordiska Motståndsrörelsen.

Slutligen vill vi hälsa att kampen i norra Norrland självklart fortsätter och vi har redan nya, spännande aktiviteter inplanerade. För att citera vår nästeschef Robert Eklund, när han trakasserades av poliser i ett dygn efter att vi anordnat en filmkväll i vintras:

Vi kommer aldrig, under några omständigheter, att ge oss!

Källor:
Gratis festivalbussar till nyanlända
Efter helgens sexbrott: Trästock bjuder in besökare till #killmiddag för att prata sex, våld och kärlek
Bjud in till killmiddag – och prata om sex, våld och kärlek
Sexuella ofredanden på Trästock – en person sitter anhållen
Politisk Movits! fick publiken att dansa

Två fall av sexofredande på festival
Sexuella ofredanden på Trästock
Polisens armband delas ut – trots protester från arrangörerna
Nya övergrepp på Trästock
Nya sexofredanden på Trästockfestivalen
Anna Ternheim drog mest publik på årets Trästock


  • Publicerad:
    2016-07-24 10:23